WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x zo laat je nostalgische items tot hun recht komen

Sommige dingen gooi je nooit meer weg. De trouwjurk van oma, vergeelde foto’s uit je kindertijd en souvenirs die mooi zijn van lelijkheid verdienen allemaal een speciale plek in huis.

Aandenken wordt blikvanger

Die nostalgische items zijn precies de dingen die je huis persoonlijk en authentiek maken. Het geeft meteen dat warme ’thuis’-gevoel en het is juíst leuk als het niet perfect binnen je interieur past. Een aandenken dat je koestert wordt een blikvanger wanneer je het ’t podium geeft dat het verdient. Dit zijn een paar van de mooiste manieren om je nostalgische items te tentoonstellen.

1. Vitrinekast

Bij het woord vitrinekast denk je misschien aan je oudtante die al haar Swarovski-beeldjes daarin heeft verzameld of de buurjongen die zijn verzameling raceauto’s daarin trots tentoonstelt als ware het Fabergé-eieren. Een vitrinekast leent zich echter ook perfect voor je dierbaarste herinneringen en persoonlijke schatten. Show ons je vitrinekast en wij zeggen wie je bent.

2. De bijzettafel

Een bijzettafel is natuurlijk handig om je drankje binnen handbereik te zetten, maar je kan de tafel ook decoreren met je lievelingsspullen. Het mooiste boek dat je ooit las, de eerste foto van jou en je partner samen, een geurkaars die meteen herinneringen van vroeger oproept… wat je er precies op zet, is aan jou.

3. Het dienblad

Een dienblad is niet alleen handig voor ontbijt op bed. Met je mooiste herinneringen erop wordt het een micro-museumpje. Handig ook, want een dienblad verplaats je eenvoudig waardoor je je persoonlijke museum altijd een andere plek in huis kan geven.

4. De stolp

De stolp heeft allang bewezen meer te zijn dan een hip trenditem. Inmiddels is het een klassieker en de uitgelezen manier om je trotse bezittingen te showen. De ene week is dat de fedora die je vader altijd droeg, de ander je trouwschoenen.

Ook leuk: je eigen mini-expositie maken met palletplanken. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Bron beeld: 1. vtwonen 01 2016 | Fotografie Ernie Enkelaar | Styling Liza Wassenaar & Leonie Mooren | 2. HKliving

nog meer: wooninspiratie