WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Niet voor muurbloempjes: 15x bloemige woonaccessoires voor een fleurig interieur

Bloemen raken nooit uit de mode: met een bloemenprint geef je jouw woning een romantische touch en haal je in een klap kleur in huis. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt, van een ingetogen, enkele vaas tot compleet bombardement. Wie het aandurft fleurt met deze bloemige woonaccessoires het complete interieur op.

Bloemenvaas

Bloemen(prints) zijn van alle tijden. Anno nu onderscheidt de fleurige trend zich van z’n voorgangers met onverwachte knalkleuren en drukke dessins. Geen muurbloempjes dus, maar aandachtstrekkers die zich maar wat graag laten zien.

bloemige woonaccessoires

Knap kunstje

De primaire kleuren, sierlijke bloemen en asymmetrische handvatten: dit is wishlist materiaal. Zelfs leeg is dit een showstopper die je hele interieur opvrolijkt. De knapperd is ook nog eens een goedzak, want deze vaas is handgemaakt door vrouwen in de armste regio’s ter wereld, om hen een salaris en daarmee onafhankelijkheid te bieden.

Zo style je bloemige woonaccessoires in huis

Met een bloemetjesbehang op de muur zouden al die fleurige dessins kunnen clashen. Maar zolang de basis rustig is, kun je met een gerust hart losgaan met accessoires. Sterker nog: een wildgroei aan kussens is juist een welkome tegenhanger voor de ingetogen kleur van de bank, die fleurt er letterlijk van op. Benieuwd hoe je een samenhangend interieur creëert met bloemige woonaccessoires? Bekijk hier onze stylingtips.

Blooming business

Iedere ruimte bloeit op van een bloem hier of daar. Combineer verschillende bloemenprints voor een kaboem!-effect of laat een fleurig item sjeu geven aan een neutrale ruimte.

Mix en match met bloemenprints

Exact hetzelfde bord als je tafelgenoten: dat zijn we wel gewend, maar het hóeft niet. En bij die roze schotel mag een matching kopje, maar het móet niet. Juist bij een bloemenprint geldt: hoe bonter hoe beter. Daarom kun je verschillende kleuren en bloemenprints gewoon met elkaar combineren. Op rommelmarkten en in kringloopwinkels vind je vaak vintage servies met een bloemendessin voor een prikkie. Fleurig én duurzaam.

Nog meer bloemige accessoires

nog meer: wooninspiratie