WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Natuur aan de muur

Een mens knapt op van de natuur. En als iedere dag een stevige boswandeling of een frisse neus aan zee er niet in zit, haal je de natuur toch gewoon naar binnen?

Met natuur aan de muur is de natuur nooit ver weg. Ideaal voor stadsmensen of zij die gewoonweg geen genoeg kunnen krijgen van groen. Het brengt een huis direct tot leven. Je kan buiten naar binnen halen door je huis om te toveren tot jungle óf je gaat voor de subtiele(re) aanpak en doopt één wand om tot groene muur.

Hoe? We laten je vier verschillende opties zien.

1. Botanisch behang

Botanisch behang is al een tijd niet meer weg te denken. En terecht, want zo’n behang heeft meteen impact. Je kan op de Bali-toer gaan met een exotische palmbomenprint, of juist de glamoureuze kant kiezen met glans en rijke juweeltinten. Zo’n botanische print werkt overigens ook heel mooi in zwart-wit.

2. Less is more

Het is een misverstand dat je in een kleine ruimte niet met grote objecten moet werken. Als je wil dat een ruimte groots oogt, moet je groots denken. Dat geldt ook voor alles wat je aan de muur hangt. Het kan dan ook een goede reden zijn om te gaan voor één grote poster of kunstwerk aan de muur. Een oversized schilderij of foto zet de toon in de ruimte.

2. Je eigen kunstgalerie

Kun je maar moeilijk kiezen tussen al die leuke natuur-gerelateerde tekeningen, foto’s, objecten en schilderijen die je aan de muur kan hangen? Goed nieuws: dat hoeft ook helemaal niet. Cureer je eigen kunstgalerie en hang alles wat je aanspreekt op. Dat geeft een huis kleur en persoonlijkheid. Het hoeven overigens niet alleen ingelijste prints te zijn. Planten, borden, spiegels: alles wat je kán ophangen, mag erbij. Laat je inspireren door het biologielokaal van vroeger en leef je uit.

4. Knuffelmuur

Ook dol op al die mooie kleden die je nu zoveel ziet? Geef het de spotlight die het verdient door het tapijt aan de muur te hangen. Het geeft een ruimte zachtheid, warmte en kleur. Als je een kleed met natuurprint net iets teveel van het goede vindt, kun je beginnen met een kleiner geknoopt macramé-kleed. Ook leuk in combinatie met de eigen kunstmuur van punt drie.

Bron beeld: 1. BNwalls.com | 2. vtwonen 01-2019 | Fotografie Stan Koolen | Styling Moniek Vissser | 3. Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Carlein Kieboom, Liza Wassenaar | 4. vtwonen 13-2018 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie