WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Musthaves voor de studentenkamer

Ruimte is schaars. Zeker in je studentenkamer. Maar wat doe je eraan? Verhuizen is meestal geen optie. Je kunt beter de ruimte goed inrichten. Heb je nog geen idee hoe je met een beperkt budget toch een sfeervolle kamer kunt creëren? Met onze tips maak je je paleisje ineens stukken groter!
Musthaves voor de studentenkamer

Lichte kleuren

Kleurgebruik kan veel verschil maken in het ruimtelijk effect van een kamer. Door lichte tinten te gebruiken, wordt er een gevoel van ruimte gecreëerd. Dit effect ontstaat doordat lichte kleuren reflecteren en licht afgeven/verspreiden. Een donkere muur absorbeert licht waardoor de ruimte wat kleiner lijkt. Voordeel van donkere tinten is wel dat deze als warmer ervaren worden.

Ruimte besparen

Ga de hoogte in en bespaar ruimte! Je bed neemt veel ruimte in beslag, zonde want die ruimte kun je ook gebruiken voor een kast of een bureau. Kijk daarom eens naar een hoogslaper. Wat ook kan is een slaapbank. Zo bespaar je ruimte door twee functies in één meubel te combineren, ideaal voor kleine ruimtes dus!

Personaliseren met een foto wand

Kies je voor neutrale muren dan is het wel zo leuk om je kamer persoonlijker te maken. Dat kun je op verschillende manieren doen. Een van onze favorieten is een fotowand. Zo heb je alle mooie herinneringen van je vakanties, feestjes en avonturen allemaal bij elkaar. Happy memories!

Multifunctionele meubels

Wees creatief en kijk naar de mogelijkheden van meubels. Zo kun je bijvoorbeeld een krukje gebruiken om op te zitten (handig voor als er extra vrienden op bezoek komen) of als bijzettafeltje.  Zo bespaar je ruimte én geld!

Opgeruimd staat netjes

Kleine ruimtes ogen nu eenmaal snel slordig. Zorg er daarom voor dat je bijvoorbeeld een leuke kist of een kartonnen doos hebt waar je kleine spullen in kunt opbergen. Zo houd je overzicht en lijkt je studentenkamer opgeruimd.

Onze favorieten voor in de studentenkamer:

nog meer: wooninspiratie