WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mooi: gehaakte sprei

Gehaakte en gebreide woonaccessoires zijn de trend. Alsmede de gehaakte sprei. Met dit slaaptextiel ziet het bed en de slaapkamer er direct gezellig uit. Ook een sprei op bed? Of je er nu een zelf gaat haken of dat je graag een kant-en-klaar exemplaar koopt, hieronder vind je fijne tips!
Gehaakte sprei

Gehaakte sprei

Een gehaakte sprei heeft iets nostalgisch. Vroeger was op bijna elk bed een exemplaar te vinden. De meesten mensen haakten de sprei toen zelf. Dat kun je nu natuurlijk nog steeds doen, als je een beetje handig bent en genoeg tijd hebt, maar gelukkig kun je ook mooie kant-en-klare gehaakte spreien kopen. Tip! Ben je alleen op zoek naar extra warmte aan het voeteneind? Bekijk dan ook eens de collectie plaids. Ook hier zitten mooie gehaakte exemplaren tussen.

Zelf sprei haken

Heb je een beetje geduld en ben je handig, dan kun je zelf een sprei haken. Op de website GarnStudio.com kun je wellicht mooie patronen vinden. Hieronder vind je een praktische video voor het maken van een recht lapje. Maak je dit lapje groter dan heb je al snel een prachtige, gehaakte sprei. Uiteraard kun je zelf kiezen welke kleur sprei je haakt. Tip! Kies voor een neutrale kleur zodat je er jarenlang plezier van hebt.

De mooiste gehaakte spreien:Bron: Koeka

nog meer: wooninspiratie