WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Koken in de buitenlucht

Bij mooi weer trekken we massaal naar buiten. Om te zonnen, te genieten en buiten te koken én te eten. Maar welke mogelijkheden voor koken in de buitenlucht zijn er? En waar moet je allemaal op letten?

Barbecueën

Barbecueën doen we graag en vaak. Niet voor niets zijn er zoveel soorten barbecues. Zo zijn er gas-, houtskool- en elektrische barbecues en kun je eindeloos kiezen qua mogelijkheden. Benieuwd welk type BBQ-er jij bent? Doe dan hier de barbecuequiz. Hulp nodig bij de styling? Vind hier 5 tips voor een stijlvolle barbecue. Moeite met het aansteken van een houtskoolbarbecue? Ook daar kunnen we je bij helpen.

In de buitenoven

Vooral voor pizzaliefhebbers is de buitenoven, ook wel pizzaoven, steenoven en houtoven genoemd, een aanrader. De oven kan namelijk tot wel 600 graden worden. Bij een temperatuur van 400 graden kun je al binnen 90 seconden een pizza bakken. Maar wist je dat je er nog veel meer gerechten in kunt bereiden? Zo kun je er ook brood, vlees, vis en vegetarische gerechten in bereiden.

Koken met een skottelbraai

Oorspronkelijk komt de skottelbraai uit Zuid-Afrika waar het werd gebruikt door boeren om eten in te bereiden na het werken op de open velden. Tegenwoordig ziet de skottelbraai er weliswaar anders uit, maar wordt het nog steeds gebruikt om mee buiten te koken. Vooral op de camping. De voordelen van koken op de skottelbraai zijn de te regelen temperatuur, de mogelijkheden om uit te breiden met accessoires en het gemakkelijk schoonmaken.

Koken op een houtvuur

Koken op een houtvuur wordt voornamelijk gedaan voor het avontuur en de gezelligheid. Het is een echte beleving, vanaf het aansteken tot het eten van het bereide voedsel. Nodig voor het koken op een houtvuur is een kampvuurdriepoot met een pan eraan. Uiteraard is het belangrijk rekening te houden met de plek waar het houtvuur komt, om te voorkomen dat de rook op een ongewenste plek komt.

In de buitenkeuken

Vooral als je van luxe houdt, is de buitenkeuken een aanrader. Het grote voordeel is dat je alles bij de hand hebt. Zo is er in een buitenkeuken genoeg ruimte om benodigdheden een plek te geven en genoeg eten te bereiden voor een grote groep mensen. Kies je voor een exemplaar op wielen, dan kun je de buitenkeuken na gebruik gemakkelijk onder een afdak of in de schuur opbergen. Meer inspiratie voor het maken van een eigen buitenkeuken? Laat je inspireren door de perfecte buitenkeuken van beton, de low budget buitenkeuken en koken in de tuin met deze buitenkeuken.


Bron beeld: Weber

nog meer: wooninspiratie