WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Knap je oude lamp op met lampenkapjes

Heb je verstopt op zolder nog een oude lampenvoet liggen? Of een lamp die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Gooi ze niet weg, want met nieuw lampenkappen geef je lampen een nieuw leven. Bovendien hoef je er niet uren voor te klussen, het is namelijk zo gebeurd. 

Kleine lampenkapjes

Lampenkapjes zijn de oplossing wanneer je een oude lamp op wil fleuren. Wil je van die saaie lamp in de slaapkamer af? Verwissel de oude lampenkapjes door gekleurde lampenkapjes met vrolijke printen. Het resultaat: een nieuwe, hippe lamp die totaal anders is dan voorheen. Lampenkapjes zijn betaalbaarder dan een gloednieuwe lamp aanschaffen en wanneer je de oude kapjes bewaart, kun je af en toe wisselen. Zo lijkt het alsof je regelmatig een nieuwe lamp hebt. Ideaal!

Kroonluchter lampenkapjes

Sommige kroonluchters zijn voorzien van lampenkapjes. Heb je een oude kroonluchter op de rommelmarkt gescoord, maar ziet deze er niet meer zo mooi uit? Met nieuwe kroonluchter lampenkapjes steel jij de show. Hang de kroonluchter met koninklijke kroonluchter lampenkapjes op aan het plafond en de ruimte ziet eruit als een paleis.

Lampenkappen maken

Dol op knutselen? Je kunt ook zelf lampenkapjes maken. Wanneer je nog oude lampenkapjes hebt, haal dan de stof eraf en doe er nieuwe stof omheen. Heb je geen oude lampenkapjes op zolder? Breng een bezoek aan de kringloop, plaatselijke rommelmarkt of kijk op internet voor versleten lampenkapjes. Deze zijn goedkoper dan wanneer je op zoek gaat naar alleen de basis van de lampenkapjes.

Kleine lampenkapjes

Heb je een lamp waarop verschillende lampenkapjes kunnen? Dan is het waarschijnlijk dat het gaat om kleine lampenkapjes. Helaas zijn deze wat moeilijker te vinden dan de grotere, maar ze bestaan! Bij viavtwonen vind je enkele kleine lampenkapjes van verschillende webshops. Het leuke van kleine lampenkapjes is dat je kan mixen met kleuren, materialen en prints. Zo maak je de lamp origineel. En ben je in een styling-bui? Verwissel dan de kleine lampenkapjes van volgorde of verwissel een paar lampenkapjes met nieuwe.

Onze favorieten:
Bron: Tine K Home

nog meer: wooninspiratie