WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kersttrends: de vijf hipste items van dit seizoen

Wie anno 2015 zijn huis in kerstsfeer brengt, neemt geen genoegen met slingers, ballen en lichtjes uit de oude doos op zolder. Kerstdecoratie gaat met de tijd mee en een groot deel van het aanbod past naadloos binnen de nieuwste woontrends. De huidige vijf kersttrends onder de woonaccessoires blijven zelfs na de jaarwisseling leuk.

De lightbox: een feest van licht en letters

Lightboxen zijn tegenwoordig overal te vinden: op de hipste blogs, bij de leukste evenementen en in de nieuwste conceptstores. Pas de tekst aan voor de feestdagen en de lightbox verandert in een originele, lichtgevende kerstwens. Tip! Bekijk eens de collectie van A Little Lovely Company.

Diamond lights: peertjes die gezien mogen worden

Om een stoer industrieel interieur meer sfeer te geven met de feestdagen zijn de lampen van Frama een uitstekende oplossing. De diamantvormige peer maakt van een oude fabriekslamp een pronkstuk. Maar gewoon los aan een zwart snoer is de Diamond Light ook prachtig. Hang bijvoorbeeld drie lampen in een rij boven een feestelijk gedekte eettafel.

De stolp: een kersttafereel achter glas

Stolpen zijn hot. In alle woonbladen zijn ze te vinden, gevuld met een cactus, een souvenir of een ander dierbaar object. Perfect voor de kerst. De stolp is immers niet alleen makkelijk gevuld met lichtjes, kerstballen of slingers, hij vormt ook een goede bescherming voor de antieke kerstengel van oma.

No business like show business: de sterlamp van Made.com

Op de grond, op tafel of aan de muur: de stalen lamp in stervorm van MADE.com met Broadway-lampen is zowel een eyecatcher tijdens kerst als de ideale verlichting voor een dosis New York-glamour buiten het feestseizoen. Met zijn ruige afwerking is de lamp geschikt voor zowel een vintage als een modern interieur.

Letterslinger: simpel en effectief

Zo simpel en zo leuk. Twee losse slingers, één met ‘merry’ en één met ‘christmas’ die boven of naast elkaar kunnen hangen. Mooi boven de bank, gezellig in de keuken of uitbundig voor het raam. Liever een andere tekst? De letterslingers zijn ook verkrijgbaar met losse letters.

Shop de kersttrends online:nog meer: wooninspiratie