WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ideale raambekleding: paneelgordijnen

Overgordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën en noem maar op. Gordijnen zijn in veel soorten en maten verkrijgbaar. Maar wat dacht je van paneelgordijnen? Minder bekend en minder populair, maar zeker niet minder handig. Hang ze voor grote ramen of terrasdeuren, of gebruik ze als roomdivider om jouw kamer kleiner te maken. Kies voor een effen kleur of creëer een speels effect door verschillende kleuren en materialen met elkaar te matchen.

Bepaal zelf de hoeveelheid licht

Veel of weinig licht? Met paneelgordijnen kan jij zelf bepalen hoeveel licht jouw kamer in komt. Speel met de lichtintensiteit door de panelen open of dicht te schuiven. Schuif ze helemaal open om veel licht binnen te laten; schuif ze dicht om meer privacy te creëren en het licht buiten te laten. Heb je grote ramen van plafond tot aan de grond? Dan zijn deze innovatieve paneelgordijnen perfect. Door de rechte, lange banen stof krijgen de gordijnen een moderne en strakke uitstraling.

Creëer een speels effect

Wil je een speels effect in jouw kamer creëren? Combineer verschillende materialen en kleuren met elkaar. Kies bijvoorbeeld voor zowel transparante als niet-transparante panelen om met het lichtinval te spelen. Maak ook gebruik van verschillende kleuren gordijnen. Ga voor neutrale tinten of pak uit met een vrolijke kleur. Mix en match verschillende gordijnen; durf te spelen met jouw raambekleding.

Paneelgordijnen als roomdividers

Paneelgordijnen zijn niet alleen geschikt voor grote ramen of deuren, maar kunnen ook gebruikt worden als scheidingswand. Maak van een grote ruimte of twee kleinere ruimtes of creëer privacy door de wand dicht te trekken. Speel ook hier met verschillende materialen en kleuren om jouw roomdivider een speels effect te geven.

Bestel gordijnen online

Paneelgordijnen hoeven niet duur te zijn; over het algemeen zijn ze bij grote ramen goedkoper dan andere gordijnen. Met de juiste maten bij de hand en de nodige inspiratie kan jij jouw gordijnen gemakkelijk online bestellen. Vergeet niet om ook de benodigde rails in jouw winkelmandje te stoppen!

Bron beeld: Gardinia

nog meer: wooninspiratie