WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het whiskyglas

Ben je een echte whiskyliefhebber, dan mag een eigen whiskyglas niet in de kast ontbreken. Meer is nog beter, zodat je ook samen met iemand een glas whisky kunt drinken. Met een echt whiskykaraf erbij is het helemaal chique. Zo’n karaf met bijpassende glazen op het dressoir doet bovendien oude tijden herleven. Ook leuk als cadeau!
Het whiskyglas - Leonardo

Whiskyglas

Whisky is een sterke drank waar veel mensen liefhebber van zijn. Het wordt gemaakt van gegist graan en gerijpt in houten vaten. Maar wat is nu het juiste glas om whisky uit te drinken? De drie meest gebruikte glazen zijn de tumbler, de glencairn en het tasting/tulp glas.

Soorten whisky glazen

Met het tumbler glas worden de stoere cilindervormige glazen bedoeld. Deze zijn gemakkelijk te hanteren, maar zijn minder goed voor de geuren. Drink je graag whisky met ijs? Dan is de tumbler ideaal. Wil je wat luxer, ga dan voor Glencairn glazen. Deze zijn tulpvormig en speciaal ontwikkeld om whisky uit te drinken en dus ideaal om alle geuren tot hun recht te laten komen. Het glas dat het best is om whisky mee te proeven is het tasting of tulp glas. Deze glazen op voet zijn erg geschikt om dure whisky’s mee te proeven en te ruiken. Ze zijn echter erg breekbaar en zien er wat ouderwets uit. Online vind je alle drie de soorten whisky glazen,  dus kies jouw favoriet!

Kristal

Er zijn veel kristallen glazen verkrijgbaar, waaronder ook kristallen whisky glazen. Kristallen glazen zien er luxe uit en hebben een mooie schittering. Daarnaast zijn ze erg helder, waardoor je de kleur van de whisky goed kunt beoordelen. Dus ideaal bij een proeverij. Pas op met kristallen karaffen met een hoog loodpercentage, want het lood kan in de whisky trekken. Kristallen glazen met een laag loodpercentage kunnen geen kwaad.

Whiskyglas kopen

Online kun je allerlei soorten whisky glazen kopen. Soms zijn er mooie sets te koop met een karaf erbij. Daarnaast vind je een groot assortiment aan kristalen whiskyglazen.

Onze favoriete whiskyglazen:

nog meer: wooninspiratie