WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Happy home, happy planet: 13x duurzame woonaccessoires van gerecycled materiaal

Met woonaccessoires krijgt het interieur persoonlijkheid. Al helemaal als er achter die kandelaar, vaas of eettafel een bijzonder verhaal schuilt. Deze duurzame woonaccessoires zijn eyecatchers én dragen bij aan een blije planeet.

Wat zijn duurzame woonaccessoires?

Naast woonaccessoires van gerecycled materiaal zijn er meer duurzame keuzes die je kunt maken voor het interieur. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke materialen. Zo groeit bamboe ontzettend snel en gaat het lang mee. Een andere, nog duurzamere optie is om oude accessoires of meubels nieuw leven in te blazen met behulp van een DIY.

No waste

Plastic in de plasticbak, papier in de papierbak. En wat levert dat op? Nou dit dus: knappe woonitems gemaakt van gerecycled materiaal. Voor wat spice, kleur én een goed gevoel.

In de spotlight

Ontworpen in Nederland en handgemaakt van essenhout uit de bossen van Staatsbosbeheer: deze lamp steelt in alle opzichten de show.

de binthout bollelamp is een duurzame woonaccessoire

Tweede leven

Oude autobanden, koelkasten of krantenpapier: als je deze mooie ontwerpen ziet kun je je bijna niet voorstellen dat ze ooit zijn afgedankt. Happy new life!

Duurzame woonaccessoires shoppen

Wil je weten waar je duurzame woonaccessoires kunt kopen? De kringloopwinkel is hiervoor bij uitstek een geschikte plek, maar ook nieuwe collecties van woonmerken zijn steeds vaker duurzaam geproduceerd. In de shop kun je producten filteren op duurzame thema’s, zoals materiaalgebruik en uitstootvermindering. Zo kun je gemakkelijk en guilt free woonaccessoires en meubels kopen.

Meer duurzame keuzes

nog meer: wooninspiratie