WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De enige vuistregel als je een expositiewand samenstelt

Een expositiewand staat ontzettend charmant. Het geeft een huis karakter en warmte. Bovendien kun je met zo’n wand naar hartelust mixen en matchen. Er is echter één vuistregel om in gedachte te houden wanneer je zo’n muur samenstelt.

Twee kanten op

Natuurlijk moet je helemaal zelf weten hoe je je expositiewand inricht, maar als je behoefte hebt aan een richtlijn is het handig om in gedachte houden dat je nooit minder dan twee verschillende lijsten gebruikt. Je mooiste kunst, prints en foto’s in maar twee soorten lijsten (een witte en een zwarte) hangen oogt niet samenhangend noch gecureerd. In plaats daarvan oogt het willekeurig.

Eigenlijk kun je met zo’n expositiewand twee verschillende kanten op.

1. Bewandel je de minimalistische route? Dan is het helemaal prima om vast te houden aan één kleur en bewerking voor je lijsten. Een persoonlijke fotomuur bijvoorbeeld is prachtig in monotone lijsten.

2. Mik je op de eclectisch-chique, professioneel gestylede uitstraling? Overweeg dan zoveel mogelijk verschillende lijstjes in alle kleuren en maten. Je kan prima vijf verschillende texturen en kleuren inzetten.

Het is dus in feite een alles-of-niets-situatie. Nu alleen nog onder de knie krijgen hoe je die dingen recht ophangt…

Bron: 1. vtwonen 04-2019 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Kim van Rossenberg 2. Fotografie Sjoerd Eickermans | Styling Kim van Rossenberg

nog meer: wooninspiratie