kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: maak je eigen mason jar lamp

Zelf een lamp maken? Van een oude jampot of een gekochte mason jar maak je in een handomdraai een leuke lamp met retro uitstraling. Hoe? Dat laten wij je zien in dit handige stappenplan voor het maken van je eigen mason jar lamp. Aan de slag! 

Mason jar lamp zelfmaken

De volgende benodigdheden komen goed van pas voor het maken van een eigen mason jar lamp.
– Mason jar (of een jampot)
– Snoer met of zonder schakelaar (bijvoorbeeld een strijkijzersnoer)
– Lampfitting
– Lampje
– Hamer en spijker (of een boormachine)
– Potlood
– Tang
– Je kunt eventueel de deksel en fitting met een spuitbus of verf een andere kleur geven

Stap 1

Teken met een potlood een cirkel rond de fitting op de deksel van de pot. Je kunt zelf de grootte van de fitting kiezen. Let er wel op dat de fitting niet te groot is, want dan kun je de deksel niet meer op de de pot draaien.

Stap 2

Met een hamer en spijker maak je gaatjes in de deksel langs de cirkel, maar je kunt hiervoor ook een boormachine gebruiken.

Stap 3

Knip met een scherpe tang de cirkel uit langs de gaatjes. Dit hoeft niet netjes, want de ruwe rand zorgt er namelijk voor dat de fitting straks goed blijft zitten.

Stap 4

Bevestig vervolgens het snoer aan de fitting en draai daarna de fitting in de deksel. Tip! Wanneer dit niet gelijk past kun je de randen van de cirkel in de deksel met een hamer iets naar binnen slaan.

Stap 5

Je kunt nu de lamp in de fitting draaien. Tip! Omdat de lamp in de pot weinig warmte kwijt kan, is het slim om te kiezen voor een LED-lampje.

Stap 6

Draai de deksel op de pot, en klaar is je lamp! Je hoeft nu alleen nog een leuk plekje in huis te zoeken om de lamp op te hangen of neer te zetten. Heb je de smaak te pakken? Meerdere (zelfgemaakte) mason jar lampen bij elkaar zorgen voor een heel leuk gezicht! Hang deze boven het aanrecht, de eettafel of het bureau en het resultaat is direct een gezellige uitstraling.

Niet zo’n doe-het-je-zelver? Je vindt en shopt hieronder de leukste hanglampen die erg mooi zijn voor in huis:Succes!

nog meer: wooninspiratie