WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De slaapkamer: dekbedovertrekken en meer

In de slaapkamer breng je meer tijd door dan je denkt. Daarom is het belangrijk ook deze ruimte stijlvol aan te kleden. Uiteraard mogen mooie dekbedovertrekken niet ontbreken, maar zijn de woonaccessoires ook in de slaapkamer een must. Kortom: tijd voor een make-over. Wij geven tips!

Opgeruimde slaapkamer

Over het algemeen is de slaapkamer niet altijd een kamer waar alles netjes is. Zonde, want rust in de slaapkamer zorgt ook voor rust in je hoofd. Zorg daarom dat kleding dat nog aangetrokken kan worden op een rek hangt of opgestapeld is op een kruk. Een dressboy vermijdt kreukels en is daarmee ideaal voor overhemden en colberts. Bovendien voorkom je met een dressboy dat de slaapkamer vol ligt met kleding. Nog een opruimtip: berg bovenop de kast spullen op die je weinig gebruikt. Kies voor afgesloten opbergdozen om stof op de spullen te voorkomen.


Pastel dekbedovertrekken

Op het bed mag pastel beddengoed niet ontbreken. Pastel is namelijk helemaal van nu. Gecombineerd met een plaid krijg je het nooit koud en ziet het bed er prachtig uit. Naast het bed kun je kiezen voor een nachtkastje, maar je kunt ook gaan voor wat anders. Neem bijvoorbeeld een wandkast. Presenteer de mooiste accessoires in de kast. Bijvoorbeeld verschillende fotolijsten met je favoriete foto’s. In combinatie met opbergdozen maak je van de wandkast een echte opbergkast.

Goede verlichting

Om meer sfeer in de slaapkamer te creëren kun je gebruik maken van de verlichting. Een grote lamp op het plafond is ’s ochtends erg praktisch, maar minder geschikt om sfeer te creëren. Wil je ook wat zachter licht in de slaapkamer? Ga dan voor een bijzondere bedlamp of wandlamp. Draai er wel een lamp in die warm licht geeft. Dit geeft namelijk meer sfeer, dan dat je voor wit licht gaat.

Onze favorieten voor in de slaapkamer:Bron: 1. vtwonen 09-2017 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Leonie Mooren, Liza Wassenaar – 2. vtwonen 09-2017 | Styling; fotografie: Jonah Samyn

nog meer: wooninspiratie