WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De mooiste likeurglazen

Ben je een liefhebber van likeur? Dan komen mooie likeurglazen altijd van pas na een etentje. Want natafelen met een likeurtje bij de koffie is nog gezelliger met speciale glazen voor dit drankje. Reden om de mooiste likeurglazen te selecteren.
De mooiste likeurglazen

Likeurglazen

Tia Maria, Cointreau, Amaretto, er zijn heel veel bekende likeuren. Een likeur is heerlijk na het eten bij de koffie, of gewoon zomaar. Likeur drink je natuurlijk uit kleine likeurglaasjes, omdat het altijd erg sterk is. Deze drank is echt om van te genieten! Ben je gek op likeur? Kies dan jouw favoriete likeurglazen uit. Ook leuk als cadeau bij de favoriete likeur van de jarige!

Alles over likeur

Likeur is sterke drank en is vaak zoet van smaak. Omdat het bijna 20% alcohol bevat kun je het beter uit kleine likeurglazen drinken. Sommige likeuren hebben zelfs een nog veel hoger alcoholpercentage. Naast likeuren heb je ook likorettes, die een lager alcoholpercentage hebben dan 15%, deze mogen ook in supermarkten worden verkocht. Likeuren kun je alleen bij de slijter kopen. Je kunt een drank een likeur noemen als het van de volgende ingrediënten is gemaakt: gedestilleerd water, alcohol, suiker (of honing) en smaakstoffen. Likeuren hebben vaak mooie kleuren en het is dan wel zo leuk om ze in een mooi glas te presenteren!

Likeurglaasjes kopen

Online kun je heel gemakkelijk de leukste likeurglazen kopen. Je kunt namelijk zoeken op merk, kleur, materiaal en prijs. Drink je graag een drankje uit een mooi glas? Bekijk dan ook eens bij alle wijnglazen, cocktailglazen en water- en longdrinkglazen. Alle glazen vind je in de categorie glaswerk.

Bijzondere glazen

Sommige likeurglazen zijn wel heel bijzonder. Neem het Inside Out-likeurglas. Dit is natuurlijk geweldig als cadeau! Dit unieke ontwerp is gemaakt door de van oorsprong Nederlandse ontwerpster Alissia MelkaTeichroew. De complete serie (er is ook een borrelglas, een martiniglas en een champagneflute) is gemaakt van dubbelwandig mondgeblazen glas. Daardoor blijft de drank langer koel en is het glas steviger, handig.

Favoriete exemplaren:

nog meer: wooninspiratie