WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo stijl je de mooiste kandelaars op de eettafel tijdens een diner

Een gezellig diner maak je niet alleen compleet met lekker eten en het juiste gezelschap, maar ook door met aankleding. Dat doe je onder andere met servies en tafelkleden, maar ook met items die een bijdrage leveren aan de sfeer in de ruimte. Met kandelaars sla je twee vliegen in één klap: een mooi item op de eettafel dat ook nog eens voor een fijne sfeer zorgt!

vtwonen 09-2020 | vtwonwn collectie woonaccessoires gedekte tafel met linnen tafelkleed
Linnen tafelkleed 150×250 cm € 79,95, papier-maché bord 35×2,5 cm (Øxh) € 16,95, porseleinen bord uit basisservies, vanaf € 2,95 (Ø 12-35,5), metalen kandelaar 25,5 cm € 19,95, metalen kandelaar 30 cm € 22,95, metalen beker met kaars 11×5,5 cm (Øxh) € 14,95, metalen kan 9×15 cm (Øxh) € 14,95, metalen kandelaar 20 cm € 14,95, porseleinen kom uit basisservies, Ø 12,5 cm € 3,95, papier-maché bord 20×2 cm (Øxh) € 12,95, metalen kandelaar 16 cm € 14,95, papier-maché kan 12,5×31,5 cm (Øxh) € 24,95, linnen theedoek 60×60 cm € 12,95. Overig privébezit.

Hoogtes, hoogtes, hoogtes

Waar je op moet letten als je een kandelaar aanschaft voor op de eettafel, is de hoogte. Je wilt natuurlijk niet dat de kandelaren tijdens het diner wegvallen tussen de pannen, schalen en ander servies. Ook belangrijk: speel met hoogte door kandelaren met verschillende lengtes bij elkaar te groeperen. Hierdoor heb je meteen een feestelijke lichtbundel op tafel!

LEES OOK
Tafeldekken, hoe zat het ook alweer? Dit is de juiste volgorde van bestek en glazen

kandelaar blauw grijs eettafel

Speel met de hoogte van kandelaars en zorg voor een

feestelijke lichtbundel

Welke tafel heb je?

Verschillende soorten eettafels, vragen om verschillende soorten kandelaren. Op een lange eettafel kun je ook veel kandelaren kwijt, maar ook veel verschillende soorten. Kies in het geval van een lange tafel bijvoorbeeld voor langwerpige modellen waar je meerdere kaarsen tegelijk in kunt doen zodat je in de breedte kunt verlichten. Heb je een ronde tafel? Dan kun je juist voor meerdere losse kandelaars gaan en deze groeperen.

LEES OOK
Makkelijke tips om kaarsen langer te laten branden

Onze favo’s

Als je op zoek bent naar kandelaren, neem dan zeker even een kijkje bij de kandelaren van HAY. Welke stijl je ook aanhoudt, er zit altijd wel een passend exemplaar in hun collecties, gezien deze mega uitgebreid zijn! Wissel je nog wel eens van opstelling of ben je gewoon graag flexibel in je interieur? Dan is deze kandelaar van MADE ook een goede optie. Je kunt hierin namelijk een lange kaars doen, maar ook gewoon een waxinelichtje. Het is dus maar net welke lengte jij nodig hebt.

nog meer: wooninspiratie