WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De mooiste 9 ronde salontafels

Grote kans dat jij er ook een in huis hebt: een salontafel. Deze tafel kan verschillende vormen en formaten aannemen. Toch wordt de rechthoekige of vierkante variant het meest gespot. Maar waarom zal je geen ronde tafel in huis nemen? Deze vorm is net zo mooi, erg praktisch en je kunt er eindeloos mee combineren. Tijd om kennis te maken met ronde salontafels!
Stylen met ronde salontafels - Studio Roof

Meerdere ronde salontafels

Ronde salontafels zijn ideaal om mee te combineren. Je hoeft dus niet een exemplaar in de zithoek te plaatsen, maar kunt bij deze soort juist kiezen voor meerdere. Bovendien maakt het niet uit dat de salontafels in hoogte verschillen, het zorgt juist voor een speels geheel. Zo kun je de salontafels van Woood perfect combineren met de bijzettafels van Woonexpress. Ook kun je kiezen voor verschillende kleuren. Dit zorgt een verrassend effect. Doen als je het aan ons vraagt!

Stylen met een ronde salontafel - Normann Copenhagen

Stylen met ronde tafels

Met woonaccessoires kun je eindeloos stylen. Ook op de ronde salontafel. Kies voor een dienblad om de accessoires netjes te groeperen en de salontafel overzichtelijk te houden. Plaats op het dienblad kaarsen of kandelaars. Ook altijd goed: wat groen op tafel. Houd het wel klein, want je wilt waarschijnlijk niet dat de hele tafel vol met accessoires komt te staan.

Het voordeel van de ronde tafel is dat het meubelstuk bij veel verschillende stijlen past. Wil je een industriële look creëren? Combineer dan de salontafel met metallic accessoires. Ga je liever voor de romantische look? Dan kun je een schapenvacht onder de salontafel leggen.

Glazen salontafel

Een glazen salontafel is perfect voor een kleine woonkamer. Doordat het tafelblad transparant is, creëer je een bepaalde ruimtelijkheid in de kamer. Op deze manier zorg je ervoor dat de kamer veel minder vol lijkt. Er zijn ook ronde salontafels met een open constructie aan de onderkant. Doordat de onderkant open is zorg je, net zoals bij de glazen salontafels, voor meer ruimtelijkheid in de kamer. Ideaal voor een kleine ruimte! Tip! Je kunt ook kiezen voor meerdere glazen bijzettafels als salontafel. Meer van glas? Bekijk dan hier alle glazen tafels.


Bron: 1. Studio Roof – 2. Normann Copenhagen

nog meer: wooninspiratie