WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

9x musthaves voor kamperen

Tent opzetten en klaar? Nee, om te kamperen is enige voorbereiding vereist. Zo zijn er een aantal items die mee moeten in de auto. Ja, ook een vrolijk buitenkleed. Benieuwd welke items nog meer? Hieronder de 9 musthaves voor het kamperen. 

1. Buitenkleed

Gezellig maken we het graag. Ook op de camping. Het buitenkleed, gemaakt van een hoogwaardige soort kunststof, leent zich daar uitstekend voor. Kies een kleed met een vrolijke kleur en gezellige print en je voelt je helemaal thuis. Merken die mooie exemplaren verkopen, zijn Esschert Design, Mica Decorations en Ib Laursen.

2. Barbecue

Kamperen is het excuus om de barbecue elke dag aan te steken. Helemaal als het lekker weer is. Omdat de barbecue ook in de auto moet, is het aan te raden te kiezen voor een compact exemplaar. Maar die zijn er gelukkig genoeg.

3. Melamine servies

Breken doet het niet, dus ideaal voor op de camping. Kies je voor kleurrijk servies met een vrolijke print dan steel je bovendien de show in het afwashok. Na de vakantie hoeft het melamine servies niet naar zolder. Ook voor een picknick, feestje of kinderpartijtje is dit onbreekbare servies ideaal. Tip! Bekijk de collectie van het merk RICE. Naast melamine servies vind je hier nog meer kleurrijke items.

4. Windlicht

Om nog enigszins iets te zien in het donker is verlichting belangrijk. Is de kampeerplek genoeg verlicht? Dan volstaat enkel sfeerverlichting. Kies voor een praktisch en mooi windlicht, wijntje erbij, nog wat hapjes en de gezellige avond kan beginnen.

5. Klapstoel

Inklappen en wegwezen. Letterlijk, want onderstaande klapstoelen voeg je zo toe aan de auto. Samen met die barbecue, dat buitenkleed, dat servies en uiteraard de tent waar je niet zonder kunt. O ja, en nog duizend-en-een andere items omdat het toch nog in de auto paste.

6. Deken of plaid

Een koele wind of zomers briesje ligt op de loer, dus vergeet vooral niet wat warms voor in de avond. Kruip gezellig met het hele gezin onder een deken of plaid of neem voor iedereen een eigen vrolijk exemplaar mee. Mooie soorten zijn er genoeg.

7. Hamamdoek

Ziet er mooi uit en droogt razendsnel. Niet voor niets is de hamamdoek ook buiten de hamam een trend. Behalve handig voor naar het strand is de hamamdoek ook ideaal voor na het douchen.

8. Koeltas

Komt altijd van pas. Of je nu naar de supermarkt, het strand of het zwembad gaat. Wel zo leuk als je een vrolijke koeltas meeneemt. Helemaal handig als je niet meer weet waar je ligt bij het zwembad of het strand.

9. Speaker

Ben je geïnstalleerd met dat mooie windlicht (zie punt 4), dat lekkere Franse wijntje en die hapjes? Dan ben je eigenlijk nog niet klaar. Gooi je heupen los, want met een speaker geniet jij ook op je kampeerplek van alle zomerhits. Inclusief guilty pleasures.


Bron beeld: 1 & 2. RICE – 3. Bo-Camp – 4. Tine K Home – 5. Kreafunk

nog meer: wooninspiratie