WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

9x groen in je tuin en interieur

Appelgroen, grasgroen, mintgroen, mosgroen: het kan niet groen genoeg zijn. Je kunt kiezen voor ‘echt’ groen, maar wat dacht je van groene woonaccessoires, muren of meubels? Een groen interieur zorgt voor rust en gezelligheid! Hoe groen maak jij het?

Jungle Fever

Planten; geen beter manier om groen in jouw interieur te verwerken. Op de vensterbank in de woonkamer, op eettafel, aan de muur in de hal of zelfs op het nachtkastje naast je bed. Als je het ons vraagt, kunnen kamerplanten altijd en overal. Geen ruimte in jouw huis waar planten niet goed tot hun recht komen. Ga voor tropische planten en botanische elementen voor optimaal groen effect! Heb jij ook de jungle fever te pakken?

Likje verf

Een andere effectieve manier voor een groen interieur is door met de kwast aan de slag te gaan. Schilder de muur in een groene kleur of geef een oud kastje een groene opfrisser. Kies voor een kleurvlak of een dip-and-DIY of ga all-the-way met een hele groene kast of muur. Wordt het opvallend appelgroen of houd je het liever veilig met een lichtere of juist donkere variant? Jij bepaalt!

Ga voor groots

Naast een grote, groene muur kan je ook gaan voor een groen meubelstuk. Wat dacht je van een groene bank, stoel of misschien bed? Je kunt het zo gek maken als jij zelf wilt. Ga voor meerdere elementen of houd het rustiger met één groene blikvanger. Ga voor een frisse kleur of houd het natuurlijk met een mosgroene kleur. De opties zijn groots!

Groene woonaccessoires

Is een groene muur of meubel jou iets te heftig? Je kunt natuurlijk ook gewoon voor groene woonaccessoires gaan. Denk aan groene kussentjes, plaids, lantaarns, bloempotten of vazen. Groen is de kleur voor gezelligheid en rust en is dus perfect om in jouw interieur te verwerken. Kom maar op met die groene elementen!

Groen op tafel

Niet alleen platen, meubels of woonaccessoires geven jouw woning de nodige groene kleur. Ook op jouw eettafel kan jij het groen terug laten komen. Een groene plant op tafel doet het altijd goed, maar wat dacht je van groene borden, groene onderzetters of zelfs groen bestek? Alleen nog een gezonde maaltijd en het groen tafelen kan beginnen!

Botanisch badderen

Laat het groen niet alleen in de woonkamer naar voren komen, maar verwerk deze kleur ook in de badkamer. Groen is rustgevend, dus perfect voor ontspanning in de badkamer. Denk aan groene handdoeken en hamamdoeken, een groen douchegordijn en groene badkameraccessoires. Leuk met bijpassende kaarsen en een stuk zeep!

Groene oase

Wat is er lekkerder dan slapen in een oase van rust? Juist, slapen in een oase van groene rust! De rust die een groene kleur uitstraalt, is perfect om in jouw woon- of badkamer te verwerken en komt ook in de slaapkamer tot zijn recht. Denk aan een groen dekbed of groene woonaccessoires. Kom helemaal tot rust in jouw groene slaapkamer!

Groene vingers

Ga niet alleen voor een groen interieur, maar kies ook voor een groene tuin. Vervang eenvoudige, grijze tegels voor plantenbakken en grasveldjes. Ga aan de slag met verschillende soorten planten, bomen en heggen. Denk ook aan beschuttingen en schaduwplekken, en houd rekening met de verschillende seizoenen. Benieuwd hoe jouw droomtuin eruit ziet? Doe de tuinquiz en ontdek welke tuin bij jou past.

Moestuin

Een eigen moestuin is niet alleen lekker en gezond, maar ziet er ook nog eens leuk uit! Maak in jouw tuin een plekje vrij en ga aan de slag met sla, tomaten of aardbeien. Geen plek voor een grote moestuin? Ga voor een kleine variant of kies voor een kweektafel. Hulp nodig? Vind hier 7 tips voor een succesvolle moestuin. Stroop de handen maar uit de mouwen!

Bron beeld: 1. vtwonen februari 2013 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman – 2. vtwonen 06-2017 | Fotografie Sjoerd Eickmans| Styling Moniek Visser – 3. Fotografie Barbara Kieboom | Styling Leonie Mooren

nog meer: wooninspiratie