WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 manieren om een dienblad te stijlen

Het woonaccessoire is oorspronkelijk ontworpen om eten en drinken op te serveren, maar heeft tegenwoordig veel meer functies gekregen. Benieuwd welke? Vind hieronder 5 manieren om een dienblad te stijlen!
5 manieren om een dienblad te stylen - Dienbladen

Met woonaccessoires

Geliefd bij velen: het dienblad met woonaccessoires. Vooral met kaarsen en kandelaars zie je dit accessoire in woontijdschriften, op blogs en bij mensen thuis. Uiteraard mag je de populaire vetplanten ook een plek geven op het dienblad en kun je souveniers er mooi mee combineren. Kies voor kleuren die bij elkaar passen en het item met accessoires is dé blikvanger van de ruimte.

5 manieren om een dienblad te stijlen - Dienblad aan de muur

Aan de muur

Origineler dan een schilderij is het dienblad aan de muur. Je hebt er wel een opvallend exemplaar voor nodig en het liefst rond van vorm. De Marokkaanse dienbladen zijn een aanrader, want door hun zilveren kleur én prachtige details springen deze zeker in het oog. Een tip! Hang het ronde accessoire aan de muur in de woonkamer of bij de eettafel. Erg mooi!

5 manieren om een dienblad te stijlen - Dienblad in de keuken

In de keuken

Ook het aanrecht mag aangekleed worden. Mooie olijfolieflessen, een peper- en zoutstel en een pot met keukengerei zijn functioneel om er op te zetten. Het dienblad tegen de wand maakt je styling af en is daarnaast ook handig te gebruiken wanneer je iets naar de woon- of eetkamer wilt brengen. Wil je een Scandinavische uitstraling in de keuken? Kies dan voor alleen zwarte, witte en grijze items.

5 manieren om een dienblad te stijlen - Dienblad als tafel

Als tafel

In Midden Oosterse interieurs kom je het dienblad als tafel veel tegen. Doorgaans dé plek om thee op te serveren uit een mooie theepot met bijpassende theeglazen. Je kunt het woonaccessoire echter ook op een hocker of poef zetten om zo een originele salon- of bijzettafel te creëren. Afhankelijk van de stijl van je interieur maak je zo zelf heel gemakkelijk een tafel van het woonaccessoire. Meer inspiratie vind je in het artikel hocker wordt tafel met dienblad.

5 manieren om een dienblad te stijlen - Dienblad in de badkamer

In de badkamer

Is het hele interieur netjes opgeruimd, dan is de badkamer aan de beurt. Shampooflessen, crèmes en andere beautybenodigdheden die verspreid staan door de badkamer geef je een mooie plek op een dienblad. Let wel op de hoeveelheid vocht in de badkamer. Is jouw badkamer klein van formaat? Kies dan niet voor een aluminium of houten exemplaar, maar eerder voor een dienblad gemaakt van kunststof.

Shop het mooiste dienblad online:Alle dienbladen bekijken? Dat kan! Vind hier alle dienbladen.

Bron beeld: 1. Per Gunnarson – 2. El Ramla Hamra – 3. Stylizimo – 4. ZocoHome – 5. Felice

nog meer: wooninspiratie