WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shoppen in stijl: landelijke meubels

Voel je je prettig in een warm, natuurlijk interieur met stoere en comfortabele meubels? Dan past de landelijke woonstijl bij jou. Met een paar blikvangers en de juiste mix van materialen geef je je woonkamer jouw favoriete sfeer. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn de landelijke meubels die niet mogen ontbreken.

Landelijke meubels

In een landelijke woonstijl passen functionele, comfortabele meubels. Door overbodige items weg te laten, onstaat er meer ruimte voor een paar grotere blikvangers zoals een leefbank en een vintage fauteuil. Kies voor een robuuste eettafel die uitnodigt om lekker en lang te gaan zitten. Een grote tafel waar je aan kunt eten, werken, knutselen met de kinderen, maar ook kunt bijkletsen met vrienden en familie. En een kras meer of minder maakt niet uit.

eettafel stoelen landelijk servieskast

Kasten met veel opbergruimte zijn ook echte landelijke meubels. In een buffetkast met glazen deuren zet je bovenin je mooiste servies en achter de deuren liggen papieren, speelgoed en andere spullen uit het zicht. Kasten die heel goed binnen deze stijl passen zijn afgewerkt met matte leem- en leikleurige verf. Een archiefkast of oude locker is ook zo’n uniek meubel dat de kamer meteen karakter geeft.

Landelijk wonen in een kleine woonkamer

Heb je een kleine woonkamer? Wanneer elke centimeter telt kun je ook prima kiezen voor een landelijke stijl met een aantal grote meubels. Door de meubels juist niet tegen de muur ‘aan te plakken’ maar wat afstand te bewaren, zorg je voor een ruimtelijk effect. En denk ook aan multifunctionele items zoals een poef die als opberger fungeert of een diepere vensterbank waardoor je voor gasten extra zitplaatsen hebt.

Natuurlijke materialen

In een landelijk interieur vind je een mix van van natuurlijke materialen. Combineer een royale 3-zitsbank of hoekbank van linnen met kussens van schapenvacht en zet er een leren poef of houten krukje bij als extra zitplek.

Gordijnen van natuurlijk linnen en een aaibaar wollen plaid geven de kamer een wat intiemere sfeer. Een grote vaas met bloemen en houten fotolijsten met je dierbaren geven het landelijke interieur persoonlijkheid. Manden van verweerde materialen zijn meteen fijne opbergers.

Landelijke meubels shoppen…

nog meer: wooninspiratie