WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shop kerstaccessoires voor iedere woonstijl

Je huis klaarmaken voor de feestdagen is leuk, maar het moet geen rommeltje worden. De oplossing? Zoek kerstaccessoires die passen bij de woonstijl die jij thuis hanteert. Wij maakte een klein overzicht waarbij we je een beetje op weg helpen. Wat voor kerstballen passen in een klassiek interieur bijvoorbeeld? En wat is the way to go als je een interieur vol design hebt? Scroll snel verder!

2017-12, Sjoerd Eickmans, Moniek Visser

LEES OOK
In welke woonstijl voel jij je thuis?

Basic woonstijl

Bij een basic woonstijl zijn er gelukkig weinig regels. De basic woonstijl is voor iedereen een eigen persoonlijke mix van landelijk, klassiek, etnisch en design. Heb je een basic woonstijl? Dan zullen eigenlijk bijna alle soorten kerstaccessoires bij je interieur passen. Lucky you!

Vintage woonstijl

Bij een vintage woonstijl is het ook makkelijk: breng een bezoek aan de kringloop en probeer wat leuke ‘ouderwetse’ kerstaccessoires bij elkaar te sprokkelen. Houten kersthuisjes, veel goud en messing en traditionele kerstkleuren. Dit soort accessoires zijn goed voor de portemonnee, én garantie voor een gezellige kerstsfeer in huis.

Design woonstijl

Een interieur met een design woonstijl is strak en overal is goed over nagedacht. Als je op zoek gaat naar kerstaccessoires in deze stijl, zorg dan vooral dat alles goed bij elkaar past en dat er niet te veel poespas bij komt kijken. Koop geen hysterische accessoires met veel lampjes met snoeren, want alles moet er het liefst zo strak mogelijk uitzien. Waar je de beste design kerstaccessoires shopt? Bij Flinders vind je veel designmerken.

Industriële woonstijl

We blijven voor de industriële woonstijl ook nog even weg van te veel poespas. Ga hier voor ‘stoere’ accessoires, zoals dennentakken, accessoires van beton en steigerhout. Deze kleine houten kerstboom past goed in een industrieel interieur. Kies qua kleur vooral voor koelere tinten zoals blauw, groen, grijs en wit. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de accessoires helemaal buiten beschouwing te laten in een industrieel interieur en bijvoorbeeld alleen een boom en wat kaarsen neer te zetten.

Klassieke woonstijl

De meeste kerstaccessoires voelen zich helemaal thuis in de klassieke woonstijl. Wij zeggen dan ook zeker: ga los en pak flink uit met glitter, warme en felle kleuren, goud, lichtjes en klassieke patronen. De enige regel die geldt is: zorg dat het er luxe uitziet. Dus geen goedkope kerstballen van plastic (tenzij ze écht net echt lijken), maar liever ingenieuze kunstwerkjes met veel details. Inspiratie nodig? Kijk eens bij de kerstaccessoires van Sissy-Boy!

Landelijke woonstijl

Bij de landelijke woonstijl zien we vooral veel natuurlijke materialen in hun meest pure vorm. Dus denk ook hierbij weer aan dennentakken, houten kerstaccessoires en accessoires van andere natuurlijke materialen, zoals deze vilten kersthangers. Ook rustieke stompkaarsen in kerststijl passen goed bij deze woonstijl.

Romantische woonstijl

De romantische woonstijl kan ietwat ‘vrouwelijk’ aandoen, waarbij we vaak veel warme kleuren zien. Laat dit dus ook terugkomen in de kerstaccessoires die je uitkiest! Ga voor veel kaarsen (het liefst in het rood of roze), sierlijke versiering met goud en kerstballen voorzien van elegante patronen. Je bent ook voor deze woonstijl weer aan het juiste adres bij Sissy-Boy. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kerstbal met bloemenprint? Ook kerstengeltjes passen trouwens heel goed in deze woonstijl.

nog meer: wooninspiratie