kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Let there be light: de sfeervolste tafellampen

Een mooi huis, tuurlijk, dat is fijn. Maar nog veel belangrijker is dat er een goede sfeer hangt. Superfijn dat je dát met een paar simpele trucs creëert. Een daarvan is het zorgen voor de juiste verlichting. Om je een handje te helpen zetten wij 6 sfeervolle tafellampen voor je op een rij. Shop ze!

vtwonen 03-2020 stof verf & behang | zithoek met donker wandkleed met bollen patroon
Wandkleed gemaakt van stof Kivet van Marimekko (coosdewitwonen), vergelijkbaar wandkleed van Marimekko, kandelaar (klevering.nl). Lage bijzettafel van Serax (vtwonen.nl). Cirkel-object (loods5.nl). Tafellamp van Vaughan (wva.nl). Lampenkap bekleed met stof Aldwych in kleur Amber van Zoffany (stylelibrary.com). Stoel, bijzettafel van bruin metaal (loods5.n/design). Overige privébezit.

Tafellampen in verschillende stijlen

Tafellampen zijn vanwege hun maat perfect voor die ene hoek die nog wel wat licht kan gebruiken. Je zet ze op de vensterbank, naast de fauteuil in de woonkamer, of – natuurlijk – op tafel. Veelzijdiger dan dat ga je het niet vinden.

Er zijn tafellampen in alle soorten en maten. Neem bijvoorbeeld de Gadgy Himalaya zoutlamp. Een sfeermaker in hart en nieren! Hij bestaat volledig uit kristalsteenzout, waardoor elke lamp uniek is. Een ander materiaal dat het altijd goed doet bij tafellampen is glas. Dit stijlvolle materiaal is goed vertegenwoordigd in de selectie hieronder, kijk maar naar de Lucide Charlize tafellamp of de Transloetje tafellamp van Fatboy, die zelfs helemaal uit glas bestaat. Schitterend! Welke van deze toppers staat straks bij jou thuis?

nog meer: wooninspiratie