WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Schoonmaken met olijfolie, het kan!

We kennen olijfolie als overheerlijk ingrediënt, maar wist je dat je het ook kunt inzetten tijdens een poetsbeurt? Inderdaad, er zijn materialen die je kunt schoonmaken met olijfolie. Een groot voordeel hiervan: waarschijnlijk heb jij deze veelzijdige smaakmaker al op je aanrecht staan en heb je direct iets aan deze tips.

Geef het keukenblad een opkikker en bewaar olijfolie in een mooie fles. Hier shop je ze in alle soorten en maten.

Roestvrijstaal

Boen roestvrijstaal eerst schoon met azijn. Als je daarna een beetje olijfolie op een doek doet en er met cirkelvormige bewegingen overheen gaat, zal het materiaal weer glanzen als nieuw.

Zilver

Dat prachtige serviesset, maar ook zilveren ringen en andere sieraden kun je nieuw leven in blazen met een beetje olijfolie. Druppel de olie op een doek en poets het zilver ermee.

Hout

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar ook hout kun je schoonmaken met olijfolie. Het proces is net iets ingewikkelder, maar nog steeds prima te doen. Zo doe je het: vul een kom voor tweederde met olijfolie en giet daar vervolgens eenderde deel citroensap of azijn bij. Als je dit mengsel vervolgens met een doek over houten meubels wrijft worden ze prachtig schoon!

Leer

Leer krijgt een flinke oppepper van een beetje olijfolie. Scheurtjes en diepe kreukels worden tot op zekere hoogte hersteld. Daarnaast zorgt de olijfolie voor een prachtige glanslaag. Dus heb je een leren bank (zoals de bewoners van dit bonte familiehuis), dan kan olijfolie je redding zijn.

nog meer: wooninspiratie