WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo krijg je een romantisch interieur (zonder roze!)

Een romantisch interieur voor elkaar krijgen is makkelijker gezegd dan gedaan, want de uitvoering blijkt toch vaak een uitdaging. Helemaal als je niet alles roze wilt hebben. Toch hoeft het huis echt niet meteen een hoog zuurstokgehalte te krijgen als je wat meer romantiek zoekt. Maar hoe krijg je het dan voor elkaar?

romantisch interieur | The Frame Noordeloos - doorkijkje

Niet altijd roze

Zoals we al zeiden, roze is echt niet altijd de sleutel tot een romantisch interieur. Vaak zijn het de subtiele aanpassingen die een groot verschil kunnen maken. Een paar van deze aanpassingen kun je eigenlijk direct doen.

Flower power

Bloemen hebben van nature de kracht om sfeer in een interieur te brengen. Gezelligheid, maar ook romantiek. Een bos rozen of dahlia’s brengt het huis meteen in romantische sferen.

Kaarsen

Het is niet voor niets dat kaarsen altijd aanwezig zijn in restaurants en in iedere andere intieme setting. Kaarsen hebben een romantisch karakter: het licht dat er vanaf straalt is zacht, subtiel en warm. Stuk voor stuk elementen die van pas komen als je op zoek bent naar die romantische stijl.

LEES OOK
Hartverwarmend: warme tinten roze

Kant

De tijd dat kant als suf werd gezien, is allang voorbij. Kant is back en here to stay! Een kanten tafelkleed, een dekbed met mooie kanten details, theedoeken met een kanten randje… Sla het allemaal in!

Weg ermee

Een romantisch interieur krijg je niet alleen door nieuwe spullen toe te voegen, maar ook door dingen juist weg te laten. Die stalen lamp is mooi, maar brengt eerder stoerheid in het interieur dan romantiek. Vervang deze voor een mooie kroonluchter. Dit geldt ook voor andere industriële items in je interieur. Zet hier andere spullen voor in de plaats die meer bij de klassieke woonstijl horen en je bent al een heel eind.

nog meer: wooninspiratie