WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Retro servies is helemaal van nu

Bruin, oranje, roze, okergeel… al die mooie, warme seventies kleuren mogen weer. Voor iedereen die het thuis graag rustig en basic houdt, maar niet bang is voor een jaren zeventig-zweem, is retro servies de perfecte tussenweg. Mixen en matchen mag!

Retro servies in bruintinten

Vintage of retro

Al ben je van ver na de jaren zeventig, toch krijg je bij al die warme tinten meteen het geborgen zitkuil-gevoel. De kleuren en vormen brengen de knusheid in huis waar we allemaal zo’n behoefte aan hebben. Ben je een echte Marktplaats- en kringloopspeurder dan kom je seventies servies waarschijnlijk met enige regelmaat tegen. Al wordt dat met steeds meer kapers op de kust wel een stuk minder. Vintage – oftewel tweedehands – aardewerk vind je vaak door te zoeken naar merken uit voormalig Oost- en West-Duitsland.

Liever nieuw servies met de looks van toen? Dan vind je in de vtwonen shop veel serviesgoed in retrokleuren. Zo heeft HKliving een uitgebreide serie met speelse mokken, borden, schalen en kannen in de typische jaren 70 kleuren.

Mixen maar

Het leuke van bontgekleurd retro servies is dat je volop kunt mixen en matchen. De warme kleuren vullen elkaar aan en tinten die een beetje ‘schuren’ maken het eigenlijk alleen maar mooier. Liever ton-sur-ton? Dan dek je de tafel in warme bruin- en beigetinten. Die matchen trouwens ook prachtig met een wit of crème basisservies.

Gekleurd bestek

Ligt je zilverkleurige bestek ineens wel heel saai naast de bijzondere borden? Dan wordt het tijd om je vorken en messen uit te breiden met andere kleuren. Bestek in goud, koper of zwart kan net die finishing touch zijn waar je op zat te wachten.

nog meer: wooninspiratie