WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit moet je weten over rolgordijnen

Verduisterend of licht weerkaatsend. Of gewoon ter decoratie. Een rolgordijn kan verschillende functies hebben. In alle gevallen is het belangrijk dat het gordijn van goede kwaliteit is en er mooi uitziet. Lees hier meer over het maken, kopen en ophangen van een rolgordijn.

Aanbod rolgordijnen

Bij de aanschaf van een rolgordijn is het belangrijk dat je een keuze maakt tussen twee type gordijnen:

  • Verduisterende rolgordijnen – dit gordijn houdt licht tegen en zorgt voor een complete verduistering van de ruimte. Zeer geschikt voor slaapkamers.
  • Licht weerkaatsende rolgordijnen – dit gordijn vermindert de lichtinval. Het zorgt voor extra leef comfort en privacy. Daarnaast beschermt het je interieur tegen verkleuring door de zon. Geschikt voor alle ruimtes in het huis.

Maak je eigen rolgordijn

Wil je een keer iets anders dan een standaard rolgordijn? Laat er dan een mooie foto op afdrukken. Kies een standaard afbeelding of upload je eigen foto. Bijvoorbeeld van een vakantie of een mooi natuurkiekje. Zo heb je straks zeker unieke raambekleding in huis.

Bij de IKEA of een bouwmarkt zijn allerlei standaard rolgordijnen te koop. In het wit, zwart of crème. Een beetje saai denk je, maar niet meer wanneer je er bloemetjes uit snijdt. Heel eenvoudig met een groots resultaat. Hoe je dit doet, lees je in de zelfmaker over rolgordijn met bloemen.

Rolgordijnen ophangen

Nu heb je wel de perfecte rolgordijnen gevonden, maar hoe hang je die dingen eigenlijk op? Als je pech hebt, moet je de rolgordijnen nog op maat knippen en zagen ook. Klinkt moeilijker dan dat het is. Met dit filmpje van Karwei wordt het ophangen van een rolgordijn een eitje.

Meer informatie over gordijnen, gordijnrails en het ophangen van gordijnen vind je in het artikel Alles over gordijnen.

nog meer: wooninspiratie