WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Alles over gordijnen

Voor extra privacy en het buiten houden van licht is het prettig om voor grote ramen gordijnen te hangen. En naast functionele aspecten, zorgt deze raamdecoratie ook voor een knus en warm interieur. Maar welke soort kies je, waar vind je ze en hoe hang je ze op? Alle antwoorden vind je hieronder!

Weetjes en tips voor gordijnen

Bij het kiezen van gordijnen zijn er allerlei zaken waar je rekening mee moet houden. Je ontkomt er bijvoorbeeld niet aan dat ze de ruimte kleiner laten lijken. Al kan je dat effect wel zo veel mogelijk beperken. Bekijk het artikel gordijnen kiezen voor handige tips! Je leest er ook hoeveel stof je nodig hebt en voor welke plooi je moet kiezen. Handig!

Mooie gordijnen

Als je snel en zonder veel moeite gordijnen wilt, moet je voor kant-en-klare exemplaren gaan. Het voordeel hier van is dat je ze niet hoeft te (laten) vermaken, dus dat je ze direct mee naar huis kunt nemen. Voor een ruim assortiment aan kant-en-klare raamdecoratie kun je terecht bij de Kwantum of de Leen Bakker. De meeste kant-en-klare exemplaren zijn bestemd voor aan een gordijnroede. Als je meer keuze in stof wilt, ga je naar een woonwinkel waar ze gordijnstoffen verkopen. Hier kan je er altijd gordijnen van laten maken. Dit scheelt jou weer een hele hoop werk.

Zelfmaken

Ben je handig met een naaimachine? Dan spaar je een hele hoop geld uit door zelf gordijnen te maken. Koop een mooie stof bij de IKEA, De Stoffenkraam of bezoek eens een lapjesmarkt. Hoe je zelf raamdecoratie kunt maken, lees je in de ideeëngids van ariadne at Home.

Gordijnen ophangen

Je kan dan wel mooie gordijnen aangeschaft hebben, maar waar hang je ze aan op? Precies, een gordijnrails. Deze worden in alle soorten en maten verkocht. Hulp bij het kiezen van de juiste vind je in het artikel over gordijnrails. Gordijnen ophangen door middel van een rails is ook niet echt het leukste klusje. En als je een beetje pech hebt moet je hem nog zelf op maat zagen ook. Met het stappenplan gordijnrails ophangen wordt het een klusje van niks.

Rolgordijnen voor je raam

Voor veel ramen passen geen grote lappen stof. Bijvoorbeeld in de hal, keuken of kleine kamertjes. Hier kan je beter voor een rolgordijn kiezen. Ook deze zijn er in ontelbaar veel soorten en maten. Inspiratie vind je in het artikel over rolgordijnen. Wist je dat je ook een rolgordijn kunt laten bedrukken? Of je versiert hem! Zo heb je zeker iets unieks voor het raam hangen.

Bron beeld: vtwonen catalogus najaar 2017 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Kim van Rossenberg

nog meer: wooninspiratie