WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Piet Hein Eek ontwerpt vtwonen jubileumbankje

Vijftig jaar vtwonen: dat moet gevierd worden! En daarom nodigden we Piet Hein Eek uit om gastredacteur van vtwonen editie zes te worden. En hij ontwierp een jubileumbankje!

Piet Hein Eek sloophout bankje

sloophout

Piet Hein Eek

Piet Hein Eek stempel

werkplaats Piet Hein Eek

Jubileumbankje van Piet Hein Eek

Piet Hein Eek ontwierp speciaal voor deze gelegenheid een sloophouten bankje in een gelimiteerde oplage van vijftig stuks, die razendsnel waren uitverkocht. Elk exemplaar is uniek en gemaakt in Piet Hein Eeks werkplaats in Eindhoven. Een kijkje achter de schermen in de leukste fabriek van Nederland.

Jubileum-actie

We vermeldden het al in ons jubileumnummer: op=op. En de bankjes waren héél snel op. Ben jij een van de gelukkige kopers? Dan staat dit je te wachten:

Als je je bestelling hebt gedaan, ontvang je van vtwonen (via e-mail) een bevestiging waarin alle informatie staat. Op 26 juni 2014 kun je het bankje zelf ophalen in de fabriek van Piet Hein Eek in Eindhoven. Je wordt daar om 15.00 uur ontvangen door Carlein Kieboom (hoofdredacteur vtwonen) en Piet Hein Eek, die een inspirerende rondleiding zal geven door de fabriek (start 15.30 uur). We sluiten om 16.30 uur af met een feestelijke borrel.

De bankjes hebben allemaal dezelfde vorm, maar door het sloophout ziet elk exemplaar er anders uit. Hier op de redactie waren we allemaal meteen verkocht. Piet Hein doet altijd het tegenovergestelde van wat iedereen doet, eigenwijsheid is zijn tweede natuur. Anno 2014 is zijn werkwijze nog altijd dat hij vaak meubels maakt van restmaterialen die collega’s liever weggooien. Hij heeft geleerd dat als je iets met inhoud doet, het vanzelf wel de aandacht trekt.

Bron: vtwonen | Fotografie James Stokes | Productie Marianne Luning

nog meer: wooninspiratie