WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zet maar op de planning: Speciale lente-editie van Art Rotterdam

Kunst-, design- en architectuurliefhebbers opgelet: van 19 tot en met 22 mei vindt de 23ste editie van Art Rotterdam plaats. Speciaal hiervoor organiseert het event een lente-editie. Bekijk hier speciale openingen en laat je inspireren door de vele do it yourself’s, kunstateliers en pop-up shows.

Over Art Rotterdam

Art Rotterdam is een gevarieerde beurs voor hedendaagse kunst. De focus ligt op jonge kunst, de verscheidenheid van de verschillende secties en natuurlijk: de verbinding met de stad Rotterdam. Het event vindt plaats in de Van Nelle Fabriek, het voornaamste industriële monument in Nederland dat behoord tot het UNSECO werelderfgoed.

Buitenwerken

Bij een speciale lente-editie mogen kunstwerken in de buitenlucht natuurlijk niet ontbreken. Op het buitenterrein vind je zeventien grote werken en installaties, waarvan het merendeel speciaal voor de lente-editie is ontworpen. Met ‘de blauwen’ heet Onno Poiesz het publiek welkom. Het werk oogt feestelijk, maar is tegelijkertijd een verwijzing naar de oorlog en pandemie. Daarnaast lanceert het Mondriaan Fonds voor de tiende keer op rij de tentoonstelling ‘Prospects‘. Tijdens het event is werk te zien van 88 startende kunstenaars die in 2020 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière. Bekijk hier het overzicht van alle buitenwerken.

LEES OOK
Architectenbureau ontwerpt tijdelijke evenementenlocatie op Het Nieuwe Instituut

NN Art Award

Tijdens Art Rotterdam reikt NN Group de NN Art Award uit. Deze hedendaagse kunstprijs is bedoeld als aanmoediging voor uitzonderlijk talent dat in Nederland zijn of haar opleiding heeft gevolgd en waarvan het werkt te zien is op de beurs. De winnaar krijgt een geldbedrag van tienduizend euro. En of dat nog niet genoeg is, koopt NN Group het werk van de genomineerde voor de eigen bedrijfscollectie. De genomineerden voor de NN Art Award 2022 zijn: Inez de Brauw, Vytautas Kumža, Thierry Oussou en Jennifer Tee.

art rotterdam
rotterdam art

Voor bezoekers

Art Rotterdam vindt plaats op 19 tot en met 22 mei van 11:00 tot 19:00 uur. Op het terrein van de Van Nelle Fabriek is beperkte parkeergelegenheid. Een uitrijkaart is 10 euro. Rondom het terrein zijn ook mogelijkheden om de auto gratis en betaald te parkeren. De reguliere tickets zijn 22,50 euro en studententickets 14,50 euro. Entree tickets zijn alleen online verkrijgbaar via deze link.

nog meer: wooninspiratie