WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Woningcorporatie Staedion koppelt vrijgezellen tegen woningnood

Alleenwonende singles opgelet: woningcorporatie Staedion in Den Haag wil vrijgezellen aan elkaar koppelen door middel van een singles-evenement, om aandacht te vragen voor de woningnood. De gedachte erachter: als de liefde overwint en men gaat samenwonen, dan komt er weer een sociale huurwoning vrij voor iemand anders.

Ludieke actie

Op 31 maart heeft de woningcorporatie het idee van het singles-evenement naar buiten gebracht. Dit wekte gemengde reacties op. ‘Iedereen dacht natuurlijk dat het een 1 april-grap was, maar dat was het niet. Dit heeft wel tot de reuring geleid waar wij naar zochten en zo is het balletje gaan rollen’, vertelt Kim Farber, communicatie-adviseur bij Staedion. Hoewel het begon als een ludieke actie, heeft Staedion voorheen al vaker nagedacht om iets met woningruil te doen, omdat men tegenwoordig steeds ruimer woont. De gemiddelde woonoppervlakte per persoon en per huishouden neemt al lange periode toe. Daarnaast wonen steeds meer senioren alleen in een grote woning.

Doelen

Met dit initiatief wil de woningcorporatie de doorstoom bevorderen nu de woningnood hoog is én op een leuke manier relatiezoekenden blij maken in de liefde. Nieuwbouw voegt namelijk jaarlijks circa 1 procent van de woningvoorraad toe, terwijl 99 procent er al staat. ‘Wij snappen ook dat deze actie de woningnood niet oplost. Wel hopen we natuurlijk dat er mensen vanuit het event verliefd op elkaar worden en uiteindelijk hun toekomst met elkaar willen delen, en dus ook gaan samenwonen op ten duur’, laat Kim weten. De enige voorwaarde is dat als de singles uiteindelijk de liefde vinden en gaan samenwonen, ze bereid zijn om hun sociale huurwoning op te zeggen. Binnen welke termijn dit gebeurt, stelt Staedion geen eisen aan. ‘Dit moet een natuurlijk verloop krijgen’, zegt Kim.

À la First Dates

Het singles-evenement is enkel voor sociale huurders – van alle leeftijden – in de regio Den Haag die écht hun ware liefde willen vinden. Kim: ‘Wij willen benadrukken dat wij geen matchingbureau zijn. Wij vinden het wel belangrijk om het gesprek op gang te brengen en als het een groot succes is, dan kunnen wij na gaan denken of dit voor herhaling vatbaar is’. Op dit moment hebben circa 110 singles zich aangemeld voor het evenement. Binnenkort heeft Staedion de eerste gesprekken met datingbureaus om hun ideeën op een realistische en professionele manier verder vorm te gaan geven. ‘We hopen in de loop van de zomer – juni of juli – het evenement te kunnen gaan houden’, laat Kim weten. Aanmelden voor het singles evenement kan via deze link.

LEES OOK
De meest romantische huizen in Nederland, voor een getaway voor 2

nog meer: wooninspiratie