WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ontdek het interieur van de toekomst in Het Stedelijk Museum

Meubels van keramiek afval, textiel van dennennaalden en servies van koeienbloed? Ja echt, je leest het goed: het interieur van de toekomst barst van de innovatie. De nieuwe It’s Our F***ing Backyard  tentoonstelling bij het Stedelijk Museum Amsterdam geeft je een inkijkje in de toekomst van duurzaam wonen.

Stedleijk Museum Amsterdam

It’s Our F***ing Backyard bij Het Stedelijk

Het Stedelijk focust met hun nieuwe tentoonstelling It’s Our F***ing Backyard op de grootste uitdaging van deze tijd: de klimaatcrisis. Zij willen laten zien dat ontwerpers een belangrijk verschil in kunnen maken. Met vernieuwende experimenten en een andere kijk op materialen blijken er talloos duurzame alternatieven producten te bestaan om nieuwe spullen te maken. ‘Het gaat ons allen aan, het gaat letterlijk om onze eigen backyard’, vertellen collectiebeheerders Amanda Pinatih en Ingeborg de Roode over de tentoonstelling.  

Algen en dennennaalden

Ontwerpers hergebruiken allerlei afvalstoffen voor de nieuwe producten (waaronder veel interieur items) en zetten de kracht van de natuur in om tot nieuwe materialen te komen. Designstudio Bentu verwerkt bijvoorbeeld keramiek afval in meubels en ontwerper Tamara Orjola zet dennennaalden om in textiel. Het gaat nog verder: Basse Stittgen presenteert een servies van koeienbloed en Claudy Jongstra herintroduceert middeleeuwse verfrecepten in de mode van Viktor & Rolf.

Seok-hyeon Yoon maakt recyclebaar keramiek met behulp van de eeuwenoude ott-laktechniek. En designstudio Space Available ontwierp samen met DJ Peggy Gou een stoel van twintig kilo plastic afval uit Indonesië. Maartje Dros en Erik Klarenbeek gingen met micro-algen aan de slag, die CO2 binden, om glas te maken. Zo kunnen we nog wel even doorgaan: bij de tentoonstelling zie je het knappe en bijzondere werk van meer dan tachtig ontwerpers en bedrijven.

LEES OOK:
7x fijne hotspot terrassen in Amsterdam met extra veel zon

Stedelijk museum Amsterdam
DRIFT, Volkswagen Beetle 1980 uit de serie Materialism.
Stedelijk Museum Amsterdam
Mae-Ling Lokko, Mycotunnel
. Stedelijk Museum Amsterdam
Roxane Lahidji, Marbled Salts Coffee Table

Wie wat waar

We horen je denken: ‘wie, wat, waar? Dit wil ik met eigen ogen zien!’ De tentoonstelling is dagelijks te zien tot en met 4 september 2022 bij het Amsterdamse museum aan de aan Museumplein 10. Tickets koop je online vanaf tien euro, jongeren onder de 18 mogen gratis naar binnen. Met het ticket kun je ook alle andere tentoonstellingen in het museum bewonderen. Bekijk alle ticketprijzen en meer info via deze website.

In Het Stedelijk zelf ben je ook aan het juiste adres voor een goede koffie, lunch of voor een borrel. TEN Good Food Café en het Zadelhoff Café (in het museum) zijn dagelijks geopend.  Of sluit dit uitje in stijl af en bezoek één van deze Amsterdamse restaurants met een fantastisch interieur.

nog meer: wooninspiratie