WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Uittip: het vernieuwde Museum W heropent met deze toffe expositie

Kunst- en designliefhebbers opgelet! Na drie jaar renovatie opent het Limburgse Museum W 3 mei aanstaande weer haar deuren. Het voormalig stadhuis heeft een flinke make-over gekregen en herken je vanbinnen bijna niet meer terug. Naast de nieuwe look valt er natuurlijk ook genoeg kunst – waaronder een bijzondere openingsexpositie – te bewonderen.

Wat kun je verwachten?

Zowel het interieur als het programma van het museum heeft een vernieuwde, moderne insteek gekregen. In totaal telt Museum W maar liefst 17.000 pronkstukken; genoeg te zien dus. Zo bekijk je hier een verzameling van lokale, regionale kunst uit de Limburgse geschiedenis. Museum W noemt de archeologische-, zilver-, en middeleeuwse schildercollectie als hoogtepunten. Vanaf 3 mei aanstaande zijn deze én meer te bewonderen in Museum W, gelegen in gemeente Weert.

LEES OOK
Voor in de agenda: ontdek Rotterdam van bovenaf tijdens de dakendagen

MuseumW_MauriceMentjens_1.04_Body_Photo_ArjenSchmitz_03square

Studio Job Forever Endeavour

Nog een hoogtepunt is de bijzondere openingsexpositie ‘Forever Endeavour’, ontworpen door kunstenaar Job Smeets. Onder de naam ‘Studio Job’ is hij internationaal bekend. Zijn ontwerpen variëren van unieke bronzen kunstwerken in het Metropolitan Museum in New York tot de nationale postzegel van onze koning. Maar ook van levensgrote beelden buiten in Miami Beach tot het ‘Wunderkammer-kabinet’ in het Oostenrijkse Innsbruck.

Job komt zelf oorspronkelijk uit Weert en maakte daarom – speciaal voor het vernieuwde Museum W – een tentoonstelling vol verwijzingen naar zijn roots, inspiratiebronnen en iconische ontwerpen. ‘Hedendaagse design en kunst, spannend en verhalend, humoristisch met een duister kantje, robuust en veelvormig: dat typeert in het kort het werk’, omschrijft het museum.

Meer informatie

Zin in een dagje kunst en cultuur snuiven? Klik hier voor tickets en meer info. Volwassenen betalen acht euro voor een kaartje. Jongeren en mensen met een museumkaart mogen gratis naar binnen. Museum W bevindt zich op ongeveer tien minuten lopen vanaf het Limburgse station Weert. Ga je met de auto? Die parkeer je bij een van de vele garages in de buurt.

Enne; als je uit de Randstad komt, is de kans groot dat je langs Eindhoven rijdt. Wat ons betreft een goed excuus om direct een bezoekje te brengen aan deze hotspots.

nog meer: wooninspiratie