WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Barista’s in spé: dit zijn de musthaves voor de perfecte kop koffie

Nu de cafés en restaurants gesloten zijn, moet je het helaas nog even zonder een ‘baristawaardige’ cappuccino doen. Maar niet getreurd, want dit kan jij ook zelf met de juiste tools! Dit zijn de absolute musthaves voor een barista. In spé of volleerd.

vtwonen 12-2019 | vtwonen feestcollectie najaar 2019 feestartikelen koffietafel

Koffiemaler (grinder)

Geen koffie zonder koffiemolen. Met een koffiemolen (ook wel grinder) kun je koffiebonen malen. In cafés gebeurt dit ook vaak on the spot, de koffie is dan namelijk veel verser.

Thermometer

Sommige mensen willen hun kop koffie lekker heet, anderen vinden het fijner als ze meteen een slok kunnen nemen zonder hun tong te verbranden. Met een thermometer kun je de temperatuur van het water voor de koffie checken. En goed om te weten: de koffieboon behoudt de meeste smaak als het water een temperatuur heeft tussen de 92 en 96 graden.

Precisie weegschaal

Houd je van een sterke of juist van een wat mildere smaak? Een weegschaal biedt uitkomst! Je koffie moet op de gram nagewogen worden, want de smaak wordt al snel beïnvloed door een gram te veel of juist te weinig.

De brewer

Natuurlijk staat een espressoapparaat garant voor lekkere koffie, maar wil je het echt professioneel aanpakken, dan maak je je koffie met een zogenaamde brewer. Met dit apparaat kun je kiezen uit verschillende koffiebereidingen.

Bij de perfecte smaak hoort trouwens ook de perfecte mok. Zoek niet verder, wij hebben de mooiste al voor je op een rijtje gezet: stijlvol aan de koffie met deze mokken.

Waterkoker

Grote kans dat jij dit apparaat al in huis hebt staan. Dat scheelt weer! In de waterkoker breng je het water op temperatuur (die je vervolgens weer kunt meten met de thermometer). Er zijn ook waterkokers waarmee je de gewenste temperatuur zelf kunt bepalen.

Melkopschuimer

Je cappuccino of koffie verkeerd is niet compleet zonder de perfecte schuimlaag. Een melkopschuimer verzorgt dit voor je. En gelukkig zijn ze tegenwoordig ook hartstikke stijlvol.

Musthaves voor een barista met stijl…

nog meer: wooninspiratie