WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mooi nieuws: Ikea geeft daklozen een thuis

Nederland telt op dit moment 40.000 daklozen en dit aantal is in de afgelopen tien jaar verdubbeld. De opvangcentra zitten vol en er zijn te weinig zelfstandige woonplekken beschikbaar. En die eigen plek is juist zo’n belangrijke basis voor de start van een nieuw leven. Daarom gaat Ikea samen met het Leger des Heils samenwerken om een fijn thuis te creëren voor daklozen in Nederland.

IKEA en Leger des Heils richten kamers voor daklozen in

Een veilig thuis

Ikea gaat in Nederland 250 huurwoningen inrichten voor cliënten van het Leger des Heils die voor het eerst weer op eigen benen staan en vaak in een kale huurwoning gaan wonen. Met een lekker bed, kastruimte en mooie aankleding krijgen ex-daklozen een veilig en gezellig thuis.

Ikea gaf samen met het Leger des Heils al eerder twee opvanglocaties voor daklozen in Limburg en Twente een huiselijke sfeer. Naast de inrichting van de 250 huizen doneert Ikea ook aan Woonvermogen – een stichting verbonden aan het Leger des Heils – waardoor er nog meer nieuwe woonplekken voor daklozen gebouwd kunnen worden. 

Duurzamer leven

Het Zweedse bedrijf is enorm trots op de samenwerking met het Leger des Heils: ‘Hierdoor kunnen we mensen helpen die een steuntje in de rug extra goed kunnen gebruiken, om zo voor de bewoners een plek te creëren waar zij zich echt thuis kunnen voelen’, vertelt Paul de Jong, Country Manager van Ikea Nederland.

En ze zijn bij Ikea sowieso goed bezig op sociaal en duurzaam gebied. Zo introduceerde het bedrijf afgelopen jaar Bring Back Friday, als reactie op de populaire kortingsdag Black Friday. Geen hoge kortingen, maar juist de mogelijkheid om tegen een vergoeding je Billy boekenkast of andere Ikea-meubels in te ruilen. Deze tweedehands meubels vinden via de bekende koopjeshoek hun weg naar een nieuwe eigenaar.

Lees meer over het project Woonvermogen van het Leger des Heils.

nog meer: wooninspiratie