WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In 3 seizoensswaps naar een lentefris gevoel in huis

Het is lente! En wat waren we eraan toe. Heb je je garderobe al lenteklaar gemaakt? Top, dan is het nu de beurt aan je interieur. Geen zin in grote veranderingen die veel moeite en tijd kosten? Dat snappen we. Daarom hebben we drie items of elementen die je kan omwisselen voor iets anders en waardoor het gehele interieur een lentefris gevoel krijgt.

vtwonen weer verliefd op je huis | aflevering 12 seizoen 13 | stylist Marianne in Rotterdam | kleuren die vrolijk maken

Hallo jute en sisal

In plaats van een dik wollen kleed (heerlijk warm in de winter, maar misschien wat misplaatst in de lente en de zomer) ga je voor een jute kleed of een exemplaar van sisal. Dit geeft meteen een luchtiger en lichte sfeer, waardoor je de lente in huis haalt. Er zijn gelukkig veel verschillende varianten van dit soort kleden, dus er is altijd een model dat bij jouw interieur past.

Dag dikke gordijnen

In plaats van dikke gordijnen die overdag een groot deel van het zonlicht tegenhouden, kan je kijken naar opties voor lichte gordijnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van linnen? Dit materiaal is fris en luchtig en laat bovendien een hoop licht door. Maar ook een dunnere weving kan zorgen voor een lentefris gevoel. Kom maar door met die zon!

Meer voorbeelden van stofsoorten? Bekijk dit handige overzicht van stoffen en hun effect.

Bloemen in plaats van kaarsen

Waar je tijdens donkere, koude dagen gezellig een kaars aansteekt, word je in de zomer gelukkig van een verse bos bloemen op tafel. De lente is immers geen lente zonder bloemen. Al mogen kaarsen natuurlijk het hele jaar door. Op zoek naar een mooie vaas waar je de bloemen in neer kunt zetten? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment vazen.

Shop lentefrisse items…

nog meer: wooninspiratie