WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lekker en mooi buiten spelen

Het was onze grote droom: een tuin! We woonden in een appartement met balkon, maar dat was niet heel praktisch met onze zoon. Eind vorig jaar kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en nu kunnen we dus voor het eerst echt genieten van onze tuin. Met elke zonnestraal zijn we buiten te vinden om te tuinieren én buiten te spelen.

mamalifestyle tuin buiten spelen speelgoed

mamalifestyle-tuin-buiten-tafel-speelgoed-slinger

mamalifestyle-tuin-buiten-zitten

mamalifestyle-tuin-houten-huisje

mamalifestyle-tuin-houten-huisje-vlag

Buiten spelen

Langzamerhand vult onze tuin zich met buitenspeelgoed: een felgroene glijbaan, een gele kruiwagen, maar gelukkig ook een mooi houten huisje die we wonnen met een Facebookactie. Als tegenhanger van al het felgekleurde speelgoed besloot ik het houten huisje wat te pimpen.

Voor alle drie de ramen maakten we gordijnen in een zwart-witte stof, die we vast kunnen zetten aan haakjes. Van dezelfde stof maakten we ook een vlag en monteerde we een vlaggenhouder naast de deur, net hoog genoeg voor Javian. Daarnaast maakten we een naambordje met simpele zwarte letters, een huisnummer van krijtbord zodat we zelf het huisnummer kunnen opschrijven en een haakje aan de deur om deze vast te kunnen zetten als Javian er in speelt. In twee ramen hebben we potjes vastgeschroefd voor kleine plantjes. Met een zwart-wit buitenkleed past het geheel wat mooier bij de rest van de tuin.

Buiten eten

Naast al het speelgoed is ook elders in de tuin te zien dat er ook een kind woont: een mintgroen kinderstoeltje bij de tuinbank, grote knuffels die ook buiten zitten, allerhande speelgoed dat regelmatig van binnen naar buiten wordt verplaatst en overal stoepkrijt. En als we buiten willen eten, moeten we niet gek op kijken van auto’s of dieren en oppassen dat we niet per ongeluk bijten in een houten taart.

Aan tafel hebben een tafelklem waar we feestslingers of lichtslingers op basis van zonne-energie kunnen ophangen.

Zo blijft het mooi buiten

Nu steeds meer buitenspeelgoed de weg naar onze tuin weet te vinden, bedacht ik een aantal richtlijnen om het allemaal een beetje bij elkaar te laten passen:

  • Aangezien we buiten voornamelijk zwart-wit en mintgroen hebben met veel kleurrijke planten en we niet een al te bonte tuin willen qua meubels en speelgoed, mogen er geen nieuwe kleuren bij. Aangezien de gele kruiwagen paste bij de gele rozenstruik mocht die net nog wel, maar qua accessoires en buiten speelgoed houden we het voorlopig even bij de kleuren die we al hebben.
  • Buitenkleden zijn altijd welkom, aangezien onze peuter buiten graag op blote voeten loopt en deze kleden erg goed van pas komen als ondergrond voor een badje of als we lekker buiten willen liggen.
  • Planten zijn altijd welkom – vooral groente en fruit – maar dan wel in een witte pot of in onze moestuinbak. Mede omdat ik Javian graag leer waar ons eten eigenlijk vandaan komt en het magisch blijft hoe een heel klein plantje kan opgroeien tot een plant met bijvoorbeeld komkommers of tomaten.

Meer lezen over onze tuin en tips voor moestuineren? Kijk op mamalifestyle.nl. Als je wilt zien hoe wij genieten van onze tuin vind je wat foto’s in mijn mamalifestyle maandoverzicht van mei en op mijn instagramaccount.

Marike Bijlsma portretfotoSinds de komst van zoon Javian heb ik er een heleboel nieuwe hobby’s bij: kinderkamer stylen, kinderkleding shoppen en kinderfeestjes tot in de puntjes bedenken. Ondertussen deel ik al het moois wat ik tegenkom op Mamalifestyle.nl. Voor vtwonen zal ik op vtwonen.nl/mamalifestyle laten zien hoe dat er uitziet achter de schermen: de zoektochten naar mooie kinderspullen, het DIY’en met een loslopende peuter en het allemaal samenbrengen in huis én tuin.

nog meer: bloggers