kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gespot: mooie wandlampen voor iedere plek in huis

Wandlampen zijn de ideale mix van sfeerlicht en praktische verlichting. Daarom schijnen ze graag overal in huis graag hun licht, van keuken tot slaapkamer. En is de lamp uit, dan zijn ze de eyecatcher van die anders zo lege muur.

vtwonen 09-2020 | binnenkijken minimalistische woning amsterdam minimalistische woonkamer met grafische details | wandlampen in de woonkamer
Vloer gegoten microcement. Bank Luna en grote zwarte bijzettafel Dotshop. Zwarte stoel Vanessa, leren poef, vloerkleed en witte bijzettafel Household Hardware. Kleine zwarte bijzettafel Hay. Muurhanger Studio Nom. Wandlamp House Doctor. Bloempot op standaard Søstrene Grene. Roze kussen Zara Home, zwart-wit kussen en bruin kussen H&M Home.

Wandlampen in de woonkamer

Wanneer de basisverlichting in de woonkamer op orde is, komt de tijd om de lege gaten te vullen met sfeerverlichting. Vaak kiezen we dan voor een grote staande lamp, aangevuld met een hang- of tafellamp. Misschien sla je de wandlamp over omdat je daarna niet meer zo snel kunt veranderen van plek, of houdt boorangst je af van de aanschaf. Maar als je deze wandlampen ziet, trekken we je zeker over de streep.

Meer licht in je keuken

Wandlampen hebben in de keuken meestal een praktische insteek: goede verlichting boven het werkblad is nu eenmaal belangrijk om te zien wat je doet. Zéker in een keuken waar weinig daglicht binnenkomt, of voor de dagen waarop het vroeg donker wordt. Dat praktisch ook mooi kan zijn, bewijzen onderstaande lampen. Heb je een diep of heel groot aanrecht? Dan zijn zwenkarmlampen aan de muur ideaal.

Sfeervolle wandlampen voor de slaapkamer

Gedempt licht komt niet alleen uit een dimmer, ook met bijzondere wandlampen krijg je sfeer en subtiel licht in je slaapkamer. Wees niet bang om uit te pakken met een flink object, soms heeft de ruimte dat juist nodig. Wil je dat de kamer een en al romantiek uitstraalt? Of is rust vooral het codewoord? Juist met verlichting kun je die sfeer naar je hand zetten.

nog meer: wooninspiratie