WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Industriële lamp: stoere en sfeervolle verlichting

Een mooie lamp dient niet alleen als lichtbron, maar kan ook dé eyecatcher van je interieur zijn. En met een industriële lamp boven de eettafel, in de slaapkamer of in de woonkamer maak je helemaal een statement.

industriële hanglamp aluminium eettafel
industriële hanglamp werkbank

Robuust en stoer

Industriële lampen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de wereld van verlichting. Ze zijn geïnspireerd op de lampen die je veel ziet in oude fabrieken en geven je interieur een robuuste en stoere touch. Of je nu een hanglamp, plafondlamp of vloerlamp kiest, met materialen als metaal, beton en hout is het resultaat hoe dan ook stoer. Voeg daar wat flinke schroeven of bouten aan toe en je hebt precies de look die je wilt van een industriële lamp.

Industriële hanglampen

Als er één combinatie industrieel is dan is het wel die van zwart staal met zichtbare lampjes. Heel sfeervol voor boven de eettafel. Ook leuk: combineer meerdere hanglampen in verschillende hoogtes voor een speels effect.

Industriële vloerlampen

Een industriële vloerlamp past in ieder interieur. Het voordeel van een vloerlamp is dat je ‘m makkelijk verplaatst. Je verhuist hem zó van de ene naar de andere hoek van de kamer of zet hem even naast de bank als je wat extra licht wilt bij het lezen van een boek. Een industriële vloerlamp heeft vaak een poot van metaal, ijzer of hout. Ook een driepoot-lamp past goed bij de industriële woonstijl.

Industriële tafellampen

Heb je ergens een hoekje dat niet genoeg wordt verlicht of een plek op je bureau dat wel een frisse look kan gebruiken? Een mooie tafellamp is de oplossing. Niet alleen sfeervol, maar ook functioneel.

Met de juiste lampen kun je de sfeer maken of breken. Ontdek hier welke lampen échte sfeermakers zijn!

nog meer: wooninspiratie