WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kozijn zkt. plant! Fijn groen voor in de vensterbank

Niet alle planten worden blij van elke plek in huis. Zo houden bepaalde planten niet van tocht of kunnen ze niet te lang in de volle zon staan. Sommige planten kun je om deze redenen ook niet zomaar in de vensterbank zetten.

Kozijn zoekt plant | planten voor in het raamkozijn

Deze exemplaren daarentegen zijn wél geschikt voor een plekje in het raamkozijn:

1. Strelitzia

Sommigen vinden dat de Strelitzia lijkt op een bananenplant, maar dat is ze niet. De bladeren van de Strelitzia hebben namelijk een langere bladsteel. De plant vindt het niet erg om in het zonlicht te staan en overleeft een beetje tocht ook prima. De Strelitzia heeft verschillende varianten, zoals de ‘Nicolai‘ en ‘Reginae‘. De plant kun je herkennen aan de bijzondere, felgekleurde bloemen in de vorm van een snavel. Maar lang niet alle Strelitzia’s bloeien.

2. Kruiskruid

Kruiskruid is een heel makkelijke vetplant die van origine uit Mexico komt. Hij doet ’t het beste in een droge, warme omgeving: precies wat je vensterbank te bieden heeft. Heb je een verwarming onder het raamkozijn, dan vindt de kruiskruid dit niet erg. Sterker nog: hij zal het alleen maar beter gaan doen.

3. Cactus

Als er één plant is die het overal overleeft, dan is het wel de cactus. Met zijn voorkeur voor droge grond, veel zon, warmte en weinig water, is het een zeer geschikte kandidaat voor in de vensterbank. Zet ‘m samen met meer cactussen in een groepje voor een extra leuk effect. Pas op voor de stekels!

Tip: dit is waarom je kamerplanten moet afstoffen.

4. Woestijnroos

In tegenstelling tot veel andere planten, gaat de woestijnroos pas bloeien als hij minder dan 12 uur per dag aan licht tot zich krijgt. Dat komt omdat de plant van origine uit het hete Madagaskar komt en zijn bloemen graag beschermt tegen de hitte. Zet je ‘m in een donkere slaapkamer, dan is de kans op bloemen het grootst.

Deze exemplaren zijn geschikt voor een plekje in het raamkozijn.

vtwonen collectie pot & plant tropische kamerplanten op scandinavische tafel

Maak je vensterbank af…

nog meer: wooninspiratie