WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom je nú kobaltblauw in je interieur wilt

Blauw is een koele kleur die over het algemeen zorgt voor een relaxte sfeer en het interieur een stoer randje geeft. Er zijn eindeloos veel soorten blauw. Onze favoriete tint van het moment? Kobaltblauw. Deze kleur is zó veelzijdig dat hij steeds weer een ander effect heeft in huis.

Meubels

Als je gaat voor een statement kleur, doe het dan ook meteen goed! Een kobaltblauw meubel is de way to go. Bijvoorbeeld bij de styling op de foto hierboven, waar Marianne voor een opvallende blauw gestreepte bank koos. Ook een opvallend vloerkleed of een lik verf over de kast heen kan wonderen doen.

Accessoires

Al jaren de makkelijkste manier om meer kleur toe te voegen aan je interieur: het toevoegen van accessoires. Kobaltblauw is een populaire kleur voor lampen, vazen en andere vormen van decoratie. Het handige aan accessoires is dat ze makkelijk te verplaatsen of te verwisselen zijn als je op ze bent uitgekeken. Ook zijn ze meestal niet al te duur en dus voor iedereen bereikbaar.

De bewoonster van dit huis heeft overal schalen, mokken en wandkleden met kobaltblauwe accenten weggezet. Kijk binnen in dit 200 jaar oude herenhuis en ontdek hoe mooi deze sprankelende kleur is.

De werking van kobaltblauw

Kobaltblauw is een koele kleur, dus het werkt goed om het te combineren met warmere tinten zoals bruin of donkerrood. Maar ook in combinatie met pasteltinten zoals lichtroze en mintgroen komt de kleur tot zijn recht.

Shop kobaltblauw…

nog meer: wooninspiratie