Wat kleur met je interieur doet

Het is verrassend wat kleur met je interieur kan doen. Je kunt kleine accenten toevoegen of een gekleurde blikvanger plaatsen. Kleur geeft leven aan je huis. Vandaag delen wij onze favoriete kleuren en wat ze met jou en je interieur doen.

Okergeel

Geel is het zonnetje in huis als het gaat om kleur. Geel geeft namelijk een gevoel van licht, ruimte en energie. Het is de kleur waar je zelf vrolijk van wordt. Toch liever een kleur die iets minder de aandacht trekt? Dan is okergeel geschikt voor jou. Okergeel is makkelijk te combineren met andere kleurtinten en zorgt nog steeds voor een zonniger interieur.

kleuren

Groen

Groen kan betoveren en geeft rust. Het is de kleur die inmiddels onmisbaar is in huis. Het zet de toon en is er in allerlei varianten: groene meubels, groene accessoires, groene muren én groene planten! Bovendien heeft groen een positieve invloed op je gevoel en staat het voor harmonie en evenwicht.

kleuren

Blauw

Blauw is de kleur van verkoeling, openheid en rust. Daarom past het ook zo goed in je bad- en woonkamer. Bovendien maakt blauw ruimtelijk en werkt deze kleur goed voor creativiteit. Maar laat blauw nooit alleen staan, want dat zorgt voor een koude sfeer. Combineer met wit of groen en er ontstaat een gebalanceerde sfeer in je huis.

kleuren

Grijs

Grijs is officieel geen kleur, maar wordt wel als kleur gezien. Het is een fantastische basiskleur voor je interieur. Grijs combineert namelijk goed met allerlei andere kleuren en past bij alle woonstijlen. Verassend: het is een warme en stijlvolle kleur. Doordat grijs zo’n fijne basis is, creëert deze kleur ook rust in je interieur.

kleuren

Pastel

Pastel geeft een zachte en romantische uitstraling aan je interieur. Wil je liever een frisse uitstraling in huis? Combineer pasteltinten dan met grijs. Pastel hoef je niet alleen in het voorjaar in je interieur te gebruiken, je kunt ze ook dit najaar en tijdens de feestdagen als blikvanger gebruiken.

nog meer: inspiratie

Reacties:

Anoniem op 15 oktober 2015 om 20:30

Grijs verassend? Hoe moet ik dat zien?

Anoniem op 6 februari 2016 om 20:05

Wat een leuke gele stoel! Van welk merk is die?

Hoi Rinske, mooi is hij he? De stoel komt uit de collectie van De Kaap van Harvink en is te vinden bij DOT-shop: http://www.dotshop.nl

Anoniem op 17 maart 2016 om 20:36

Wat is het merk/kleur van de muur achter de gele stoel?

Beste Iris, hier is de kleur Green Smoke van Farrow & Ball gebruikt.

Anoniem op 19 maart 2016 om 14:29

Wat is het merk/kleur van de muur achter de groene leren bank?

Beste Ingeborg, de wand achter de bank is geverfd in de kleur Sectie S 4010-B90G van Histor.

Anoniem op 5 april 2016 om 22:00

Beste vtwonen,
Welke kleur is er gebruikt op de groene muur van foto 1?

Hoi Chiara, de kleur die op de wand is aangebracht, is: Green Smoke van Farrow & Ball.

Anoniem op 9 april 2016 om 21:47

Okergeel op de wand, erg mooi.
Het lukt mij niet de beste kleur te kiezen. ,s Avonds ziet het er mooi uit, maar overdag wel erg fel. Het ene okergeel is het andere niet, merken en bouwmarkten hebben allen andere versies.
Welk merk, kleurnummer hebben jullie gebruikt in de tv-aflevering?
Groetjes

Hoi Maria, Wendy heeft gekozen voor de kleur Verguld S 2070-Y10R van Histor.

Anoniem op 31 januari 2017 om 18:43

Ik zou graag willen weten waar ik de okergele stoel met mooie houten poten en leuningen kan kopen. Ik heb alles afgezocht zonder resultaat.

Groetjes Karin

Beste Karin, dit is Fauteuil De Kaap van Harvink. We hebben ‘m gevonden bij Dotshop: http://www.dot-shop.nl/

Anoniem op 18 april 2017 om 20:11

Hoi,

Ik vind de kleur groen op de muur, bij de gele fauteuil, echt prachtig. Zouden jullie kunnen vertellen welke kleur groen en van welk merk verf hier is gebruikt?

Alvast bedankt!

Anoniem op 18 april 2017 om 20:14

Oeps, ik had eerst moeten lezen voordat ik het berichtje stuurde… Ik lees net dat iemand deze vraag al gesteld heeft en dat jullie 'm al beantwoord hebben!

Geen probleem 🙂