WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleur van het Jaar 2020: Tranquil Dawn

Na de rustgevende roze kleur Heart Wood in 2018 en de zachte bruintint Spiced Honey in 2019 is de nieuwe Kleur van het Jaar bekend. Flexa heeft Tranquil Dawn, een zachte groen-blauw-grijze kleur, uitgeroepen tot Kleur van het Jaar 2020.

Een multi-inzetbare kleur

De Kleur van het Jaar is niet alleen een inspiratiebron voor je muren, het is ook een afspiegeling van de nieuwste mode- en interieurtrends. Met Tranquil Dawn wil Flexa de trend voortzetten die ze met Spiced Honey in 2019 zijn gestart. En dat voel je ook in ‘The Human Touch’, het kleurthema waar Tranquil Dawn deel van uitmaakt. Vernieuwd contact met onze innerlijke creativiteit, met de natuur en ingebouwde rust zijn kernwoorden voor 2020. We gaan verder op zoek naar onze roots en de diepere betekenis van het leven. Een kleur met een mooie onderliggende boodschap dus.

Natuurlijk kleurenpalet

Samen met de Kleur van het Jaar brengt Flexa vier nieuwe kleurenpaletten uit. In deze verschillende paletten ligt de nadruk op creativiteit, zorg, speelsheid en betekenis. Deze combinatie van natuurkleuren met donkere tinten werkt erg verfrissend en rustgevend.

Tranquil Dawn combineren

De Kleur van het Jaar 2020 kun je combineren met zachte kleuren, waarbij roze een van onze favorieten is. Dankzij de zachte kleuren op je muur is er in je interieur zeker plaats voor een statement meubel. Tranquil Dawn combineer je met donkere kleuren om een gezellig en rustig interieur te creëren. Ook past Tranquil Dawn perfect bij rustige kleuren en veel kamerplanten. Met deze combinatie ben je helemaal bij met de nieuwste interieurtrends van 2020.

Benieuwd naar de kleur van het jaar 2021? Zo pas je de trendkleur Brave Ground toe.

Op zoek naar nog meer kleurinspiratie? Die vind je hier.

nog meer: wooninspiratie