WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ga aan de slag met schoolbordverf in alle kleuren van de regenboog

Ken je ze nog van vroeger? De ouderwetse schoolborden waar je creatief aan de slag kon met krijtjes? Met schoolbordverf kun je een hele wand om toveren tot schoolbord! En er zijn ook nog eens ontzettend veel schoolbordverf kleuren.

Schilder een volledige kast met schoolbordverf, laat je creativiteit daarna de vrije loop met krijtjes: eye catcher gegarandeerd

Zwarte schoolbordverf

Zwart is een kleur die bij alle kleuren en stijlen past. Het is chic, stoer en puur tegelijkertijd en geeft je interieur karakter. Krijtbordverf geeft een mooie, matte uitstraling, maar heeft nog een tweede functie. Namelijk die van memobord! Zo kun je elke dag een nieuwe tekst of tekening op je muur tekenen. Leef je uit met witte of gekleurde krijtjes. Zo gaat je muur nooit vervelen. Ben je niet zo’n goede tekenaar? Knip of koop gewoon een sjabloon, want overtrekken kan iedereen! Geen muur over om te schilderen? Een krijtbord of een memobord is uiteraard ook een optie.

Schoolbordverf in alle kleuren van de regenboog

Een schoolbord is vaak zwart, maar de verf is verkrijgbaar in diverse schoolbordverf kleuren. Verf bijvoorbeeld een roze en blauw vlak voor als je een dochter en zoontje heb, zo hebben ze elk hun eigen schoolbord en kunnen ze lekker gaan krijten.

Wand met schoolbordverf én magneetverf

Wil je niet alleen kunnen krijten op je wand, maar er ook nog mooie foto’s op kunnen hangen? Kies dan voor een combinatie van schoolbordverf én magneetverf. Breng op de muur eerst een aantal lagen magnetische verf aan. Hoe meer lagen, des te beter de magneten blijven zitten. Pas daarna ga je met krijtbordverf aan de slag. Voilà – twee vliegen in één klap! Op vtwonen vind je leuke zelfmakers met schoolbordverf.

Aanbrengen maar…

Ga je aan de slag met schoolbordverf? Zorg er dan voor dat je de verf op een droge en vetvrije ondergrond aanbrengt. Belangrijk is dat je muur of (kast)deur goed schoon en vetvrij is. Dit doe je met wat water en een scheut ammoniak. De magneetverf moet wel eerst 24 uur zijn uitgehard voordat je daarmee begint. Je schuurt er daarna nog lichtjes overheen en met minimaal twee redelijk volle lagen schoolbordverf, dat je aanbrengt met een roller, maak je gemakkelijk je eigen memobord – in zwart of kleur!

Een muur met schoolbordverf kan in de keuken uitstekend dienstdoen als memobord

nog meer: wooninspiratie