WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pop of color: de mooiste kamerplanten met gekleurd blad

De meeste kamerplanten brengen al een fijne frisgroene kleur in huis, maar er zijn ook planten die een stapje verder gaan met een vrolijk gekleurd blad. Deze zijn net een tikje unieker en echte eyecatchers in de woonkamer, keuken of waar dan ook in huis. Breng een extra pop of color in het interieur met deze kamerplanten met gekleurde bladeren. 

kamerplant | groenstyling | blauwe muur | calathea | plantentafel | kamerplanten met gekleurd blad
Muurverf Quiet Clearing van Histor. Hangstoel, vaas Xenos. Ovaal schilderij familiestuk. Eikenhouten vloer, kussens en vacht in stoel Loods 5. Kussen met bloem Malagoon. Mand met plant tuincentrum. Vilten Monstera De Viltbloemist. Groot schilderij en vloerkleed Kwantum. Letterbord Keck & Lisa. Grote kandelaar Sissy-Boy Homeland. Oranje kandelaar kringloopwinkel. Pot herkomst onbekend.

Hypoestes phyllostachya

De Hypoestes phyllostachya wordt ook wel polka-dot-plant genoemd (niet te verwarren met de even zo vrolijke stippenplant of Begonia Maculata) omdat de bladeren bedekt zijn met stipjes. Maar dat is niet het enige wat deze plant uniek maakt. Ook de kleurencombinaties zijn echte aandachtstrekkers. De Hypoestes is namelijk niet alleen verkrijgbaar in wit/groen, maar ook in lichtroze/groen en zelfs fuchsia/groen. 

LEES OOK
Dit vertellen bladeren over de gezondheid van je kamerplant

Croton Petra

Een feest aan kleuren haal je in huis met de Croton Petra. De bladeren zijn niet alleen opvallend door de mooie tekeningen, maar ook door zijn kleuren. Deze kunnen veranderen van groen naar geel, rood, roze of oranje. En daar kun je het hele jaar van genieten. Een feestje om in de kamer te hebben.

Cordyline

De Cordyline is een palm met een extra sierlijke touch. Kijk maar naar die prachtige, dieprood gekleurde bladeren. En dat is niet het enige mooie aan deze plant, de verzorging is ook nog eens heel makkelijk. Met een beetje aandacht en water groeit de palm als kool. 

LEES OOK
Op deze plantentafels is altijd plek voor nóg een plant

Calathea

De Calathea is een echte showstopper. De bladtekeningen zijn prachtig en in heel veel verschillende patronen verkrijgbaar. En aan de onderkant van de bladeren vind je bij sommige soorten nog een verrassing, namelijk een mooie roze tint. Vandaar ook wel de naam pauwenplant. Gelukkig steekt deze altijd zijn ‘veren’ uit. 

Tradescantia

De Tradescantia is verkrijgbaar in de traditionele groene kleur, maar deze hangplant kun je ook scoren met een uniekere uitstraling. Sommige soorten vertonen namelijk een prachtige paarse bladkleur. De plant lijkt soms wel van een andere planeet. Door zijn slepende looks ook perfect in te zetten als hangplant en ook nog eens heel makkelijk te stekken

LEES OOK
De hoogte in: de mooiste hangplanten op een rij

nog meer: wooninspiratie