vtwonen

Kleurinspiratie: schilder je huis in een paar seconden

Laat jij je inspireren door kleuren uit de natuur, houd je van veel wit of ga je voor poederpastels? Verf heeft vaak een groots effect in een ruimte en is bijna altijd goedkoper dan een paar nieuwe kussens of een nieuwe bank. Kleurinspiratie nodig? Wij helpen je op weg.

grijs kleurinspiratie

kleurinspiratie blauw

kleurinspiratie pastel

Lichte kleuren

Ook een kleine ruimte kun je schilderen. Dit hoeft zeker geen wittint te zijn. Kies een lichte kleur en verf de hele ruimte. Heb je een ruimte die overloopt in een andere ruimte (zoals bijvoorbeeld een kamer en-suite) dan is het ook mooi om de aangrenzende ruimte een opvolgende tint uit dezelfde kleurfamilie te geven.

Vergrijsde tinten

Een rustgevende sfeer bereik je met vergrijsde tinten. Combinaties met vergrijsde kleuren ogen in een ruimte prettig en ontspannend. In een kleurpalet zijn het de ‘grijzen’ die de andere kleuren of de felle accenten rijker maken.

Pastel

Geef je huis een frisse look met poederpastels. Combineer volwassen pastels als poederroze en zachtgroen. Prachtig bij wit en grijs! Hier en daar een glimmertje goud maakt het af.

Blauw

Het vraagt om een beetje lef, maar dan krijg je ook wat. Ga je voor blauw – in heel veel tinten – als basiskleur in huis, dan doet dat meteen iets met je humeur. Ga bijvoorbeeld voor zachtblauw, nachtblauw of lavendelblauw.

Even oefenen?

Een verfkleur kiezen is best lastig. Want hoe weet je hoe het er écht uit komt te zien? Met deze apps kom je erachter welke kleur bij jouw en je inrichting past. Upload een foto van je huis en geef je muur, binnen een paar seconden, een andere kleur. Instant kleurinspiratie!

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Eefje van der linden op 23 mei 2016 om 11:16

Hallo Redactie,

HELP! Ik weet niet hoe en waar ik moet beginnen.
Over twee weken begint onze grote verbouwing. (nieuwe keuken en uitbouw).
Dat is natuurlijk super maar daarna begint het probleem. De woonkamer willen we ook aanpakken.
Maar welke kleur komt er op de muren? Wat voor meubels willen we (bank, salon tafel, eettafel en stoelen) en past het wel allemaal bij elkaar als een geheel.
Daar hebben wij geen kaas van gegeten. Na 16 jaar willen we eindelijk een woonkamer wat een geheel is ipv een bij elkaar geraapt zooitje.
Ik ben bang als wij zelf alles weer gaan kopen dat we wel weer die kant op gaan. Het geld is er wel voor meer de kennis niet.
Zouden jullie ons met de kennis kunnen helpen door jullie de vrije hand te geven en daar een mooi programma van te maken?
De verbouwing alleen is al het filmen waard en jullie hoeven niet eens zelf iets te doen. Ik hoop dat jullie contact met mij opnemen.
MVG Eefje van der Linden

>

vtwonen op 24 mei 2016 om 07:11

Beste Eefje, wat spannend dat jullie zo groots gaan verbouwen! Mocht je je op willen geven voor ons tv programma, dan kun je dat doen door een mailtje te sturen naar: vtwonen@idtv.nl. Succes met de verbouwing en wie weet zien we je voorbijkomen op tv!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties