kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

‘Een inspirerend blog in zwart-, wit- en grijstinten’

Op de blog Vosgesparis deelt Desiree haar passie voor wonen met de rest van de wereld. Een inspirerende blog met veel interieurbeelden in zwart, wit en grijstinten. Ze stelde kleurtrend Touch of Glamour samen. Een goede reden om Desiree een aantal vragen te stellen!

Desiree van VosgesparisVosgesparis_home1VosgesparisVosgesparis_home4Vosgesparis_home3Vosgesparis_home2Vosgesparis5Vosgesparis

Wie is het gezicht achter Vosgeparis?

Desiree… Amsterdamse en opgegroeid vlakbij het Vondelpark in een jaren dertig huis. Een huis waar ik, als ik de kans kreeg, graag met de meubels schoof. Gelukkig gaven mijn ouders mij alle vrijheid om ook mijn eigen zolderkamer veelvuldig te veranderen en te schilderen. Ondanks een opleiding etaleren en reclametekenen heb ik hier nooit mijn werk van gemaakt. Maar de drang tot veranderen, het neerzetten van mooie hoekjes en sfeerbeelden creëren is tot de dag van vandaag gebleven.

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen blog te starten?

Via een forum van een van de woonbladen kwam ik zo’n 7 jaar geleden in aanrakening met een hele groep mensen met dezelfde passie voor wonen. Zo ontdekte ik ook de blogwereld. Na een tijd wat Franse blogs te hebben gevolgd leek het mij een leuke manier om de foto’s die ik maakte te bewaren. Mijn blog is nu bijna 5 jaar online en ik blijf het ontzettend leuk vinden. Het is hard werken maar mede hierdoor heb ik ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen en krijg steeds vaker leuke opdrachten.

Waar komt de naam Vosgeparis vandaan?

Vosgesparis was een nicknaam die ik ooit had gemaakt voor een mailadres. Alles wat ik probeerde bestond al en uiteindelijk verzon ik Vosgesparis (een combinatie van place de Vosges en Parijs) en gaf mijn blog ook maar die naam. Ik heb dus niet echt nagedacht over de naam van mijn blog. Soms vind ik dat jammer maar aan de andere kant maakt het juist ook wel weer nieuwsgierig. Met mijn subtitel – Inspiration & Imperfection – ben ik wel weer heel tevreden want die omschrijft de essentie van mijn blog en waar het voor staat.

Wat betekent kleur voor jou en hoe verwerk je dit in je blog?

Mijn blog is voornamelijk opgebouwd uit zwart, wit en grijstinten. Kleur vind je alleen in de foto’s die ik plaats. Maar ook hierin zul je niet snel uitgesproken kleuren aantreffen.

Wat is je favoriete kleurenpalet?

Mijn favoriete kleuren palet komt heel erg dicht bij de kleurtrend die ik heb gemaakt.

Binnenkijken bij… hoe ziet jouw huis eruit qua kleur?

Mijn huis is licht en na jaren lang een donkergrijze muur te hebben gehad is alles nu gestript en wit geschilderd. In elke ruimte is er een betonnen muur en zijn de rest van de muren spierwit. Behalve in de keuken, hier heb ik gekozen voor een zwarte muur in kalkverf. Mijn meubels zijn wit of geschilderd in verschillende tinten grijs. Blauw is altijd mijn favoriete kleur geweest en die vind je terug in een enkel kussen. Ook hou ik er van om lichte naturellen te gebruiken zoals een grote sloophouten kast of de houten pootjes van een stoeltje.

Hoe zorg je ervoor dat je up-to-date blijft en waar haal je inspiratie vandaan?

Ik volg een aantal blogs en lees verschillende sites met artikelen, maar vind het ook heerlijk om door tijdschriften te bladeren. Naast alle beelden die ik online tegenkom en in mijn onderbewustzijn opsla, of op mijn blog of Pinterest zet, vind ik het belangrijk om als blogger ook eigen beeld te laten zien. Ik vind goede winkelinrichtingen een grote inspiratie en hou van reizen naar andere steden.

Nog dromen voor de toekomst?

Ik wil heel graag eens naar New York en zou wel eens voor langere tijd in Parijs willen wonen, gewoon om te kijken hoe dat voelt. Verder wil ik lekker blijven bloggen en dicht bij mijzelf blijven.

Wie volg jij allemaal online?

Ik vind het leuk om de blogs van vrienden te volgen, zo blijf ik op de hoogte waar zij mee bezig zijn. Verder heb ik een enorme lijst met blogs in mijn reader en af en toe ga ik het rijtje van boven naar beneden af.

Heb je nog een kleurtip voor de lezers?

Iemand zei ooit tegen mij “het is maar verf”! Dus kies de kleur die je aanspreekt, mocht het verkeerd uitpakken en zou je toch een andere kleur willen dan is het zo weer overgeschilderd.

Vosgesparis is online te vinden op:
Vosgesparis.com
Twitter.com/Vosgesparis
Facebook.com/Vosges-Paris
Pinterest.com/vosgesparis/

Een kijkje in het huis van Desiree:
Dit is mijn studio thuis met een oude geschilderde biertafel. Bier en legertafels zijn goedkope alternatieven en zijn eenvoudig te schilderen in elke kleur.

Ik houd ervan om onverwachte dingen in mijn huis te zetten. Met deze ladder, die ik voor vier euro kocht bij de kringloop, breng ik wat naturel kleur in mijn huis. En al die verspatten erop maken hem voor mij nog mooier.

Tot slot vroeg Kleurinspiratie naar de favoriete designer van Desiree:
Mijn favoriete designer is de Italiaanse Paola Navone. Naast bekende designstukken ontwerpt zij niet alleen geweldige huizen voor haarzelf, maar af en toe doet zij dit ook voor anderen. Vooral de sobere inrichting en het gebruik van basic materialen zoals hout, steen en staal spreken mij aan. De lampen van Koushi boven de tafel zijn ontworpen en handgemaakt door de Amerikaanse fotograaf Mark Eden Schooley.

Bron: Maz Zambelli | Vosgesparis | Morten Holtum

nog meer: wooninspiratie