WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De kleur van 2013 is volgens Flexa…

De kleur van 2013 is volgens Flexa een rijk, intrigerend blauw met een hint van paars. Dit keer verkoos Flexa de kleur V0.25.25 tot de kleur van het jaar 2013. De diep blauwe kleur wordt geassocieerd met oprechtheid; een kleur die uitgesproken is en toch prettig om mee te wonen.
Kleur van 2013 volgens Flexa Kleur van 2013 volgens Flexa

Kleur van 2013

Vorig jaar riep Flexa een warme kleur rood uit tot de kleur van 2012. Ook dit jaar heeft AkzoNobel Aesthetic Center weer gebrainstormd over de trends voor het komende jaar en de kleur van het jaar gekozen.

Betekenis van blauw

De kleur blauw is kalmerend, oprecht, ontspannen en inspirerend. Het is de kleur van het water, waardoor deze kleur voor een rustgevend gevoel zorgt. Ook is het de kleur voor uniformen van gezagsdragers en zakenmannen. In de klassieke oudheid werd de kleur gebruikt voor de oppergod. Als verfkleur is blauw verrassend, stijlvol en krachtig.

De kleur blauw in je interieur

Blauw komt het best tot zijn recht in ruimtes met veel daglicht. De kleur van het jaar is zowel authentiek als glamoureus, wat zelden samengaat. Het is erg modern voor de buitenkant van het huis en gewaagd voor binnenshuis. Combineer verschillende kleuren blauw-, paars- en groentinten, of juist met frisse citrustonen of warme natureltinten.

Flexa Colour Futures trendboek

In het Flexa Colour Futures boek worden alle kleurtrends voor het komende jaar gepresenteerd. Om deze vast te kunnen stellen, komt jaarlijks een internationale groep creatieven en experts op het gebied van design, architectuur en mode bij elkaar. Het boek staat vol met mooie kleurpaletten en interieurbeelden. Alles met één doel: inspireren.

Bron: Flexa Colour Futures 2013

nog meer: wooninspiratie