vtwonen

Dit zijn de voorjaarskleuren!

Ben je toe aan een frisse wind door huis? Ga met verfpotten- en kwasten aan de slag en geef je huis een mini make-over dit voorjaar. Histor biedt je de ultieme uitdaging met een nieuwe verflijn: The Color Collection Krijtverf. Verf waarmee je niet alleen de muur een nieuw kleurtje geeft, maar ook je salontafel, de eetkamerstoel of de wandkast een fijne voorjaarslook geeft! (promotie)

Histor krijtverf

Wat is Histor Krijtverf?

Histor Krijtverf is gemaakt op waterbasis waar natuurlijke pigmenten en krijt aan toe zijn gevoegd. Dit zorgt voor de matte en poederige uitstraling. De collectie bestaat uit 12 geselecteerde kleuren. Met namen als: ‘Shadow Pink’, ‘Shells Sand Grey’, ‘Count Black’ en ‘Inflatable Blue’, die mooi met elkaar combineren.  Maar is ook in alle kleuren The Color Collection te mengen. Onze handen jeuken van al deze mooie nieuwe poedertinten. We zetten een aantal effecten en technieken voor je op een rij.

Ton-sur-ton effect

Hadden we al gezegd dat The Color Collection Krijtverf van Histor zowel geschikt is voor muren als voor meubels en accessoires? Het maakt deze verf veelzijdig en uniek, want daardoor kun je niet alleen de muur maar ook bijvoorbeeld je bed precies dezelfde kleur geven. Leuk voor een ton-sur-ton effect!

Histor krijtverf voorjaarskleuren

Oude kast pimpen?

Ook met verftechnieken kun je alle kanten op. The Color Collection Krijtverf van Histor kan op verschillende manieren worden aangebracht, zoals: whitewash, brocante/verouderd of een doorschuureffect. We zetten ze voor je op een rij.

Brocante/verouderd effect
Door meerdere lagen aan te brengen van een bepaalde kleur, bijvoorbeeld ‘Inflatable Blue’, creëer je een versleten look. Met een dikke kwast versterk je dit effect nog meer. Tip: Zodra de verf is opgedroogd kun je deze opschuren met staalwol waardoor de kwaststreken en de ondergrond kleur extra zichtbaar worden.

Doorschuureffect
Een doorschuureffect geeft net dat rauwe randje aan een saai kastje of tafeltje. Hier gaat het erom dat je durft en lekker creatief aan de slag gaat met meerdere kleuren. Kwast de verschillende kleuren laag over laag, waarna je de bovenste laag schuurt totdat de laag eronder zichtbaar is.

White wash effect
Liever wat ‘luchtigheid’ aanbrengen in huis? Door The Color Collection Krijtverf van Histor iets te verdunnen met water wordt de verf minder dekkend. Zo schijnt de ondergrond er doorheen. Leuk idee voor bijzettafeltjes, kastjes en andere accessoires. Hoe meer je de verf verdunt, des te meer de originele kleur er doorheen schijnt. De Opal White krijtverf is een voor de hand liggende keuze om een white wash effect te creëren, maar je kunt dit net zo goed met andere kleuren als grijze- of taupe tinten doen.

Eyecatchers in huis

‘Shells Sand Grey’ op de wand en het leuke houten wandkastje in ‘Inflatable Blue’ of in dezelfde ‘Sand Grey’ kleur; zie je het al voor je? Durf ook te spelen met de kleuren: verf elke eetkamerstoel in een andere kleur uit de collectie. Door het matte en poederachtige effect vormen ze samen toch één geheel en worden ze de eyecatchers van de ruimte.

The Color Collection Krijtverf van Histor is nu exclusief te koop bij Formido. Meer tips en inspiratie? Kijk op de website van Histor.

Bron: in samenwerking met Histor.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 7 april 2016 om 19:14

welke kleur verf zit er op de muur bij grote eerste foto (met karretje)?

>

Anoniem op 8 april 2016 om 11:47

Beste Brigitte, we hebben het even voor je nagevraagd en het is de kleur Expression Blue.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties