WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Déze uitgesproken kleur zien we overal

Zo nu en dan gaat het kriebelen en moet er gewoon een nieuwe lik verf op de muur. Maar ja: dan is een kleur kiezen toch nog knap lastig. Wij hebben wel een idee.

Blueprint

De kleur die volgens de trendwatchers achter het verfmerk Behr’s zijn het er namelijk over eens: 2019 staat in het teken van blauw. Maar het ene blauw is natuurlijk het andere niet. De kleur die helemaal je-van-het is, heet ‘Blueprint’. Die specifieke tint laat zich nog het best omschrijven als  ‘warmer dan denimblauw en zachter dan marine’.

Klassieker

De kleur wordt door Behr’s zelf omschreven als ‘authentiek, zelfverzekerd en tijdloos’. Het is een kleur waarmee je een statement maakt, maar die tegelijkertijd warm en uitnodigend is. Blueprint is dus geen eendagsvlieg. Trendwatchers verwachten dat de kleur een klassieker wordt die nog jaren meegaat. En als dat eenmaal op de muur toch niet het geval blijkt, kun je er natuurlijk altijd nog een andere kleur overheen kwasten.

Stemmig effect

Moet je dan alleen nog beslissen waar je deze bijzondere blauw toepast. Als je de voordeur in deze tint verft, weet je zeker dat je huis opvalt. Blauw in de keuken? Absoluut. Kwast het op een muur en laat het terugkomen in een (eventueel) kookeiland voor een consistent geheel. In de woonkamer maak je met deze kleur een statement die een stemmig effect geeft (zonder somber te zijn). De meesten kiezen voor wit of een neutrale tint in de slaapkamer, maar blauw zorgt er hier voor dat de rest van de meubels extra naar voren komen. Bovendien staat de kleur te boek als rustgevend – precies wat je in de badkamer wel kunt gebruiken.

Neutrale tinten

Is blauw toch te uitgesproken naar jouw smaak? Je kunt ook je hart ophalen met meer neutrale tinten om je huis te voorzien van wat levendigheid. Dit jaar zien we ook veel zachte tinten als poederblauw, perzik blush en lila.

Bron: Styling Fietje de Bruijn | Fotografie Jeroen van der Spek

nog meer: wooninspiratie